TÉMA

Michal Čapek

Reportéři ČT: Blokování územního plánu či nátlak. Obec „válčí“ s vlivným podnikatelem

Předslav na Klatovsku už tři roky bojuje s vlivným podnikatelem Zdeňkem Boříkem. Ten ztrpčuje život jak místní samosprávě, tak některým obyvatelům obce. Firmy spojené s podnikatelem se tu snaží skupovat pozemky. Pokud jim obec, firma nebo soukromník nevyhoví, musí čelit různým formám nátlaku. Podle starosty kvůli tomu nemá obec hotový územní plán nebo nový přívod vody a on musí čelit i osobním útokům. Reportéři ČT se opakovaně pokoušeli kontaktovat s žádostí o vyjádření přímo Boříka, ale neúspěšně.
11. 6. 2024|

Zastupitelé Písku chtějí nový plavecký stadion. Opravu staré haly komplikuje referendum

Písek bude pokračovat v přípravě výstavby plaveckého stadionu. Odhadované náklady se dostaly už přes půl miliardy korun. O pokračování projektu, který Písek řeší už několik let, rozhodli v pondělí zastupitelé na mimořádném zasedání. Jedním z návrhů bylo od projektu ustoupit a investovat do modernizace současného plaveckého stadionu.
20. 11. 2023|

Písek a Strakonice získaly na stavbu spalovny dotaci přes miliardu korun

Města Písek a Strakonice získala z EU dotaci přes miliardu korun na stavbu společného zařízení pro energetické využití odpadu (Zevo). Jde zhruba o polovinu nákladů. Na zasedání strakonických zastupitelů to ve středu řekl místostarosta Rudolf Oberfalcer (Strakonická Veřejnost). Zevo by mělo vzniknout v areálu písecké teplárny, ročně by mělo zpracovat 50 tisíc tun odpadu z města i okolních obcí.
10. 5. 2023|