TÉMA

Klaus Zellmer

Škoda Auto jedná o prodeji aktiv v Rusku. V koncernu má zodpovídat za expanzi do jihovýchodní Asie

Škoda Auto v rámci mateřského koncernu Volkswagen převezme strategické řízení a budoucí expanzi značek Škoda, Volkswagen a Seat v regionu jihovýchodní Asie ASEAN. Ten vedle Vietnamu zahrnuje například Kambodžu, Laos, Singapur, Malajsii nebo Filipíny. Na trhu chce dosáhnout podílu pět procent. Informovali o tom zástupci společnosti. Podobnou roli v rámci koncernu již má automobilka v Indii. Škodovka podle šéfa Klause Zellmera jedná také o prodeji svých aktiv v Rusku, tedy výrobních závodů a prodejní sítě. Jednání jsou v závěrečné fázi.
16. 3. 2023Aktualizováno16. 3. 2023, 19:03|

Škodovka zvažuje odchod z čínského trhu. Víc by se mohla zaměřit na ten indický

Škoda Auto zvažuje odchod z čínského trhu, rozhodne se v příštím roce. Uvedla to agentura Reuters s odkazem na rozhovor serveru Automobilwoche se šéfem automobilky Klausem Zellmerem. Podle Zellmera na čínském trhu panuje velmi tvrdá konkurence a automobilka by se mohla více zaměřit na indický trh.
11. 12. 2022Aktualizováno11. 12. 2022, 21:26|

Automobilky se obávají „zadřených kol“. Po stropu na ceny energií v ČT volali šéfové Škody, Hyundai i Toyoty

Tuzemští výrobci automobilů s obavami sledují růst cen elektřiny i zemního plynu, které se mohou zásadně propsat do výroby jich samotných i jejich dodavatelů, a závažně tak ovlivnit i českou ekonomiku. Předseda představenstva Škoda Auto Klaus Zellmer i generální ředitel české Hyundai Martin Saitz ve vysílání ČT24 vyzvali vládu, aby energie pro velké podniky zastropovala.
20. 10. 2022|

Škodu Auto bude řídit Klaus Zellmer, píše Automobilwoche

Českou automobilku Škoda Auto od 1. července povede současný šéf prodeje značky Volkswagen (VW) Klaus Zellmer. Předtím působil přes dvacet let u automobilky Porsche. Ve funkci předsedy představenstva Škody Auto nahradí Thomase Schäfera. S odvoláním na své zdroje to uvedl německý magazín Automobilwoche. Schäfer od začátku dubna převzal provozní řízení značky VW, zároveň ale do konce června povede i Škodu Auto.
1. 4. 2022Aktualizováno1. 4. 2022, 17:53|