TÉMA

Jiří Paták

Státní podpora stavebního spoření se sníží na polovinu

Státní podpora pro stavební spoření se sníží na 1000 korun ročně ze současné dvojnásobné částky. Změna se bude týkat nových i už existujících smluv. Počítá s tím vládní balíček pro konsolidaci veřejných financí. Úvěry ze stavebního spoření se budou poskytovat zejména na opatření pro snížení energetické náročnosti bydlení.
11. 5. 2023|

Hello Bank! postupně v Česku skončí, přestává poskytovat nové produkty

Hello bank! jako pobočka zahraniční banky BNP Paribas Personal Finance postupně skončí v České republice. Od pondělí banka na českém trhu přestává poskytovat veškeré nové produkty. Pro stávající klienty se v tuto chvíli nic nemění, během následujících měsíců bude ale banka poskytování bankovních služeb ukončovat i pro ně. Hello Bank!, která má zhruba 300 tisíc klientů, o tom v pondělí informovala na svém webu.
3. 4. 2023|

Objem hypoték v únoru meziměsíčně vzrostl o dvacet procent, sazby mírně klesly

Banky a stavební spořitelny poskytly v únoru hypoteční úvěry za 7,9 miliardy korun. Proti lednu to znamená nárůst o dvacet procent. Meziročně se objem hypoték snížil o 69 procent, je to ale zlepšení proti lednovému osmdesátiprocentnímu propadu. Úroková sazba u skutečně nových hypoték bez refinancování druhý měsíc v řadě klesala, snížila se na 5,9 procenta z lednových 5,93 procenta. Vyplývá to ze statistik České bankovní asociace (ČBA) Hypomonitoru. Poptávka po vlastním bydlení je tak v Česku stále vysoká. Rostou ale i ceny nájmů v obecních bytech. Ceny zvedla, nebo to v nejbližší době chystá, více než polovina krajských a okresních měst.
15. 3. 2023Aktualizováno15. 3. 2023, 19:38|