TÉMA

Jana Kotalíková

Po rekonstrukci se veřejnosti otevírá zahrada Strakovy akademie

Zájemcům se v sobotu po rekonstrukci poprvé otevře zahrada Strakovy akademie, sídla české vlády. Přístup bude od Vltavy z Kosárkova nábřeží. Rekonstrukce odstranila některé původní necitlivé zásahy, jejím cílem bylo podle úřadu vlády také dát zahradě reprezentativní charakter a navázat na styl a dílo původního architekta Františka Thomayera.
9. 7. 2022Aktualizováno9. 7. 2022, 10:07|

České předsednictví EU se zaměří na Ukrajinu či energetickou bezpečnost. Vláda představila i logo

Vláda Petra Fialy (ODS) představila program českého předsednictví v Radě EU, které začne 1. července. Za priority označuje například zvládnutí uprchlické krize a poválečnou obnovu Ukrajiny, energetickou bezpečnost nebo posílení obranných kapacit a kybernetickou bezpečnost.
15. 6. 2022Aktualizováno15. 6. 2022, 22:09|

Sedm ministrů Fialovy vlády si převzalo své resorty. Řešit musí pandemii, energetickou krizi či rozpočet

Prezident Miloš Zeman na zámku v Lánech jmenoval novou vládu premiéra Petra Fialy (ODS). Kabinet koalic SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) a Pirátů se STAN střídá vládu ANO a ČSSD vedenou premiérem Andrejem Babišem (ANO). Fialův kabinet se po ceremoniálu přesunul do pražské Strakovy akademie, kde poprvé zasedl. Nový premiér uvedl v pátek do úřadu prvních sedm ministrů. Ostatní budou následovat v sobotu.
17. 12. 2021Aktualizováno17. 12. 2021, 20:52|