TÉMA

Horní Slavkov

Místo uhlí kobalt nebo lithium. V Podkrušnohoří zkoumají firmy podloží pro případnou těžbu

Konec uhlí nemusí znamenat konec těžby v uhelných oblastech. Třeba v Karlovarském kraji už teď soukromé firmy zkoumají podloží i vytěžený odpad a jejich potenciál pro získávání dalších surovin, jako je kobalt nebo lithium.
22. 11. 2021|

Na Karlovarsku se musí zpevnit hned několik skalních masivů. Kameny ohrožují řidiče

Karlovy Vary musí zajistit nebezpečné skalní masivy podél silnice kolem řeky Teplé. Při silnějším větru nebo srážkách se totiž postupně uvolňují velké kameny, které padají do komunikace. Narušené skály jsou navíc i na dalších místech v regionu. Do oprav majitelé komunikací investují miliony korun ročně.
27. 10. 2021|

Koronavirus ukázal na ubytovnu pro seniory v Horním Slavkově. Podle úřadu ombudsmana je nelegální

V ubytovně pro seniory v Horním Slavkově na Sokolovsku dál pomáhají hasiči a sociální pracovníci. Ošetřovatelé a víc než polovina z 55 ubytovaných se nakazili koronavirem. Podobná zařízení bez povinné registrace sociálních služeb už v minulosti označil úřad ombudsmana za nelegální.
10. 12. 2020|

V hornoslavkovském zařízení pro seniory se nakazil veškerý personál. Na pomoc museli přijít hasiči

Bez potřebné péče zůstali podle karlovarského krajského úřadu klienti zařízení pro seniory v Horním Slavkově na Sokolovsku. Testy totiž ukázaly, že se úplně všichni zaměstnanci nakazili koronavirem. Z klientů se nakazila polovina. Část z nich je přitom na asistenci závislá. Na pomoc kraj zavolal pečovatelské služby i hasiče a záchranku.
10. 12. 2020|