TÉMA

Hartenberg

Archeologové objevili na zřícenině hradu Hartenberg původní vstup a na nádvoří odvodňovací systém

Archeologové z karlovarského muzea zkoumají nádvoří hradu Hartenberg v Hřebenech na Sokolovsku. Objevili tam původní odvodňovací systém z 18. až 19. století. Zajímají se také o východní stranu hradu, kde byl patrně původní vstup. Hrad, který byl na pokraji zániku, se nyní postupně obnovuje.
25. 8. 2022|

Britský investor vstupuje do české reprodukční medicíny, jde o transakci za miliardy

Britský investiční fond CVC získal podíl ve společnosti FutureLife, která je členem skupiny Hartenberg ze svěřenského fondu expremiéra Andreje Babiše (ANO). FutureLife se zaměřuje na asistovanou reprodukci. Cenu transakce firma neuvedla, podle týdeníku Hrot by měl investiční fond získat těsnou minoritu.
22. 12. 2021Aktualizováno22. 12. 2021, 16:53|

Záchrana hradu Hartenberg pokračuje už druhou dekádu. Přežil požáry i zemětřesení

V Hřebenech na Sokolovsku i letos pokračuje obnova hradu Hartenberg ze 13. století. Stavební práce v hradním komplexu jsou nyní soustředěny do velkého paláce a severního křídla, které jsou nejohroženější částí hradu. Záchrana památky, která započala na začátku nového milénia, už vyšla na desítky milionů korun, řekl majitel hradu Bedřich Loos.
14. 5. 2021|

Záměnu embryí na klinice v Brně by mohl vyřešit smír a odškodnění v řádech milionů

Na jednání o možném smíru se u soudu v Brně dohodly strany v případu záměny embryí při umělém oplodnění na klinice Reprofit. Média o záměně oplodněných vajíček dvou klientek ze zahraničí informovala v roce 2017. Žalobkyně, která porodila dítě ze zaměněného embrya a ponechala si ho, požaduje jako odškodnění milion eur (asi 27 milionů korun). Zástupci kliniky navrhují 400 tisíc eur (asi 10,8 milionu korun). Obě strany budou o smírčí částce jednat. Druhá žena potratila a není součástí jednání o odškodnění.
4. 11. 2020|

Hartenberg z Babišova svěřenského fondu kupuje většinový podíl v síti květinářství Flamengo

Fond Hartenberg, který dosud investoval do asistované reprodukce nebo prodeje spodního prádla, kupuje většinový podíl v síti květinářství Flamengo. Její majitel, společnost HFF a. s., se dohodl s Hartenbergem na spolupráci kvůli plánovanému rozvoji firmy. Cenu transakce ani jedna ze stran neuvedla. Prodej ještě musí schválit antimonopolní úřad.
13. 5. 2019Aktualizováno13. 5. 2019, 17:41|

Hartenberg z Babišova fondu investuje do spodního prádla. Koupil on-line prodejce Astratex

Fond Hartenberg, který patří do svěřenského fondu premiéra v demisi Andreje Babiše (ANO), kupuje majoritní podíl v největším středoevropském internetovém prodejci spodního prádla Astratex. Hospodářským novinám to potvrdil šéf Hartenbergu Jozef Janov. Cenu neuvedl, ale noviny odhadují, že za 51 procent firmy by měl fond zaplatit několik set milionů korun.
3. 4. 2018Aktualizováno3. 4. 2018, 14:28|