TÉMA

Generálmajor

Pavel povýšil šéfa BIS Koudelku na generálmajora

Prezident Petr Pavel na Pražském hradě po roce na návrh vlády povýšil ředitele Bezpečnostní informační služby (BIS) Michala Koudelku z hodnosti brigádního generála na generálmajora. Brigádním generálem se stal ředitel Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) Vít Hendrych. Při příležitosti Dne vítězství hlava státu povýšila dalších jedenáct vojáků, policistů či hasičů.
8. 5. 2024Aktualizováno8. 5. 2024, 13:11|

Europoslanec Hynek Blaško chce kandidovat na prezidenta

Europoslanec Hynek Blaško (SPD) oznámil, že chce kandidovat na post prezidenta republiky. Své příznivce na Facebooku vyzval, aby jeho kandidaturu podpořili podpisy na petiční archy.
27. 5. 2022|

Příchod uprchlíků policie zvládá, i když se připravovala na řádově menší intenzitu, říká nový policejní prezident

Policie podle svého nového prezidenta Martina Vondráška zvládá uprchlickou vlnu v České republice dobře. V souvislosti se stíháním trestných činů spojených se schvalováním ruské agrese zdůraznil, že speciální útvary přečiny spíš monitorují. „Naše útvary, které mají na starost zločin ve virtuálním prostoru, dělají neustálý screening internetového prostředí. Nestačí závadný projev, ale musíme říci, jestli je trestněprávně relevantní nebo není,“ upřesnil policejní prezident pořadu Interview ČT24. Odmítá, že by policie potlačovala přečiny ve virtuálním prostoru po začátku války na Ukrajině víc než dříve.
5. 4. 2022|