TÉMA

Dodávky tepla

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden, už popáté

Návrat zaměstnanců Liberty Ostrava do práce se odkládá o další týden. Po pondělním jednání s vedením podniku to oznámil předseda základní organizace Odborového svazu KOVO Liberty ČR Petr Slanina. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií. Mluvčí Liberty Ostrava Kateřina Zajíčková a Tamehu Patrik Schober to potvrdili. Nový parní generátor, který umožní bezpečný restart koksárenských baterií, chce huť spustit nejpozději koncem února.
29. 1. 2024Aktualizováno29. 1. 2024, 11:29|

Firma v Rokytnici v Orlických horách obnovila po čtyřech dnech dodávku tepla

Společnost Ekoenergy Moravia v úterý večer po 21:00 obnovila dodávku tepla v Rokytnici v Orlických horách. Dohodla se na tom na jednání s představiteli města. Novinářům to řekl ředitel firmy Luděk Koch. Dohoda platí do 31. prosince letošního roku, dodal. Od soboty byl v obci bez tepla asi tisíc lidí.
8. 11. 2022Aktualizováno8. 11. 2022, 21:58|

Energetický regulační úřad podá trestní oznámení na strakonickou teplárnu i starostu

Energetický regulační úřad (ERÚ) podá kvůli přerušeným dodávkám tepla ve Strakonicích trestní oznámení na starostu Břetislava Hrdličku (Strakonická Veřejnost), vedení teplárny i advokáta této firmy. Teplárna se podle ERÚ chová k lidem, kteří jsou teď opakovaně bez tepla a teplé vody, bezohledně. Sdělil to mluvčí ERÚ Michal Kebort. Podle Hrdličky má teplárna sloužit lidem, nikoliv jako zdroj peněz pro soukromníka.
23. 6. 2021Aktualizováno23. 6. 2021, 18:43|

Strakonické sídliště Šumavská o dodávky tepla nepřijde, oznámil Havlíček

Obyvatelé více než 250 bytů na strakonickém sídlišti Šumavská v topné sezoně nepřijdou o dodávky tepla. Teplárna tento týden omezila dodávky firmě Energo Strakonice, jež zásobuje sídliště teplem. Důvodem je soudní spor, Energo údajně dluží teplárně 800 tisíc korun, na druhou stranu Energo zase uvádí, že teplárna mu dluží 14,5 milionu za nájem distribuční soustavy. Ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček (za ANO) po sobotním jednání ve Strakonicích řekl, že všechny strany nalezly prozatímní dohodu. Lidé ze sídliště Šumavská se tak o dodávky tepla bát nemusí.
16. 1. 2021|

Dodávky tepla byly ve Velkých Hamrech obnoveny. O návrhu smlouvy se bude ale teprve jednat

Lidé ve Velkých Hamrech na Jablonecku už nejsou bez tepla a teplé vody. Společnost Golem, které hejtman Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj) pohrozil sankcemi, obnovila dodávky do všech objektů v majetku města. A to i přesto, že s městem stále nemá uzavřenou smlouvu.
8. 10. 2020|

Firma Golem obnoví ve Velkých Hamrech dodávky tepla, ale jen dočasně. Vyhověla nouzovému nařízení hejtmana

V pondělí firma Golem přerušila dodávky tepla pro městské objekty ve Velkých Hamrech na Jablonecku. Ve středu se nakonec rozhodla splnit nařízení hejtmana Martina Půty (Starostové pro Liberecký kraj) o obnovení dodávek. „Obnovíme je ale jen dočasně,“ řekl ve středu před 20:00 člen představenstva firmy Václav Musílek. O jakou dobu jde, nespecifikoval. „V hledání řešení se bude pokračovat zítra (čtvrtek),“ dodal. Dohodu potvrdil i hejtman.
7. 10. 2020|