TÉMA

Columbus

Inzerenti chtějí vstupovat do lidských snů. Skupina čtyřiceti vědců je proti

Lidská touha ovládat vlastní sny není nová; středokoškoláci by se chtěli ve spánku připravit na maturitu, senioři by si rádi přivolali snové vzpomínky na své odešlé blízké. Nyní ovšem touží po ovládání spánku také velcí inzerenti – a experti varují, že tento záměr není nemožný.
15. 6. 2021|

Policie v Ohiu zastřelila mladou Afroameričanku, která se oháněla nožem

Policie ve městě Columbus v americkém státě Ohio v úterý zastřelila mladou Afroameričanku, která podle videa incidentu na ulici ohrožovala dva lidi nožem. Zásah podle agentury Reuters okamžitě vyvolal protesty, strážník, který dívku zastřelil, byl postaven mimo službu. Starosta Columbusu vyjádřil lítost nad smrtí mladého člověka, postup policie ale hájil.
21. 4. 2021Aktualizováno22. 4. 2021, 00:03|

ŽIVĚ: Astronauti na plášti ISS zapojí vědeckou platformu

První ze dvou pracovních směn vně Mezinárodní vesmírné stanice (ISS) v jednom týdnu provedou američtí astronauti Michael Hopkins a Victor Glover. Jejich úkolem je dokončit instalaci evropské vědecké platformy a završit dlouhodobé postupné zapojování nových baterií stanice.
27. 1. 2021|

V hlavním městě Ohia zemřel černoch postřelený policistou

V Columbusu, metropoli amerického státu Ohio, zemřel další neozbrojený černoch postřelený policií. Incident z úterního rána se vyšetřuje a policista, který střílel, byl postaven mimo službu. Informovaly agentury AP a Reuters. Podobný incident se ve stejném městě odehrál začátkem prosince a následující týden kvůli němu protestovalo proti policejnímu násilí několik stovek lidí.
24. 12. 2020|