TÉMA

Bravantice

Tři mosty nad D1 projdou opravou. Práce na Novojičínsku už omezují provoz

Na dálnici D1 na Novojičínsku začala oprava mostu na hranici obcí Velké Albrechtice a Bravantice. Potrvá pět měsíců. Za týden začne o několik kilometrů dál ve směru na Olomouc oprava dalších dvou mostů, v Kujavách a v Bělotíně na Přerovsku. Ve všech opravovaných úsecích musí řidiči počítat s jízdou ve dvou pruzích a snížením rychlosti. Rekonstrukce mostů přijdou dohromady na 288 milionů korun, řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.
12. 4. 2024|

Kvůli nehodě u Klimkovic byla neprůjezdná dálnice D1 ve směru na Ostravu

Dálnice D1 na Novojičínsku byla po ranní hromadné nehodě sedmi automobilů ve směru na Ostravu asi čtyři hodiny neprůjezdná. Zranilo se při ní sedm lidí. Na komunikaci se tvořily dlouhé kolony. Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému, sdělila mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Doprava na Ostravu je už bez omezení, stejně tak tomu je i v opačném směru na Olomouc a Brno.
11. 4. 2023Aktualizováno11. 4. 2023, 11:30|

Maso zdražuje, důvodem jsou vyšší náklady na chov zvířat

V Česku letos výrazně zdražuje maso. Až dvojnásobně proti minulému roku stoupla cena u kuřecího nebo vepřového. Důvodem jsou vyšší náklady na chov zvířat i zpracování masných výrobků. Cena stoupá i u vajec, mléka nebo vlny a podle zemědělců si zákazníci připlatí v následujících měsících ještě více.
3. 8. 2022|