TÉMA

Metro C

Pod centrem Prahy začala další výluka metra. Linku C nahrazují autobusy

Další víkend se musí cestující v Praze obejít bez části nejvytíženější linky metra. Dopravní podnik uzavřel na sobotu a neděli trasu C mezi stanicemi Nádraží Holešovice a I. P. Pavlova, nahrazují ji autobusy, které jezdí po magistrále. Výluka v témže rozsahu následuje po pouhých dvou týdnech. Tehdy provoz autobusů ovlivňoval fakt, že neměly na magistrále vyhrazené jízdní pruhy, v některých částech víkendu proto nabíraly velká zpoždění.
9. 3. 2024|

Pražský dopravní podnik vypíše tendr za 86 miliard. Pokrýt má automatizaci, nové vozy i servis

Pražský dopravní podnik (DPP) vypíše zakázku za 86 miliard korun na automatizaci provozu na lince metra C a nákup vlaků pro linky C a D. Tendr zahrnuje nákup 52 automatických souprav na linku C, šestnáct souprav pro budovanou linku D a nutné úpravy stanic v celkové hodnotě 35,9 miliardy korun. Zbytek hodnoty zakázky tvoří provozní náklady na zajištění údržby po dobu 35 let. Vypsání zakázky ve čtvrtek schválili zastupitelé hlavního města.
25. 1. 2024|

Praha požaduje audit tendru na metro D, zakázku ale rušit nechce

Vedení Prahy požádalo dozorčí radu dopravního podniku, aby zadala zpracování interního hloubkového auditu tendru na druhou část stavby metra D. Podle náměstka primátora pro dopravu Zdeňka Hřiba (Piráti) není v plánu celou zakázku rušit, protože zadávací dokumentace je v pořádku. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže kvůli nedostatečným podkladům zatím nepravomocně zrušil rozhodnutí o výběru vítěze tendru, kterým se stalo sdružení firem zahrnující například firmy Subterra a Hochtief. Praha také plánuje vypsat tendr za 86 miliard korun na vlaky metra bez řidiče.
22. 1. 2024Aktualizováno22. 1. 2024, 13:37|

Za pobodání muže v metru potvrdil soud jedenáct let vězení

Na jedenáct let do vězení půjde Jiří Felcman, který letos v lednu pobodal spolucestujícího v pražském metru. Rozsudek je pravomocný, Vrchní soud v Praze potvrdil předchozí verdikt městského soudu. Odsouzený muž nicméně vinu popírá, i před odvolacím soudem trval na tom, že se bránil napadení. Byl odsouzen za pokus o vraždu a výtržnictví.
12. 12. 2023|

V Praze mezi Hlavním nádražím a Vltavskou opět nejede metro

Na lince C pražského metra mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská v sobotu opět nejede metro. Důvodem je pokračující rekonstrukce stropní desky nad stanicí Florenc, informoval pražský dopravní podnik na svém webu. Výluka je tentokrát jednodenní.
7. 10. 2023|

Metro C bude mít o víkendu výluku. Z Holešovic na Nové Město pojedou náhradní tramvaje

O víkendu opět nebude jezdit pražské metro na trase C přes stanici Florenc. Městský dopravní podnik stanici rekonstruuje, většinu prací dělá za provozu, ale o vybraných víkendech provoz přerušuje. Cestující proto musí cestovat z Holešovic na Nové Město náhradními tramvajovými linkami.
22. 9. 2023|

Cestující v Praze musejí počítat s výlukou na části metra C a některých tramvají

Na trase pražského metra C o víkendu pokračují práce na opravě stropní desky ve stanici Florenc, mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská proto nejede metro. Cestující mohou využít náhradní tramvajové linky XC a 36. Dopravní podnik v sobotu také začíná s výměnou kolejí a výhybek v Plzeňské ulici v Praze 5 a z toho důvodu nejedou tramvaje mezi Klamovkou a výjezdem z Vozovny Motol. Tato oprava má skončit 11. srpna.
15. 7. 2023|

S prázdninami začíná období výluk. Zastavilo se metro, tramvaje i vlaky na některých tratích

V Praze začalo množství výluk veřejné dopravy. Na týden se zastavilo i metro C v centru města, od středy navíc nebude jezdit ani část linky A. Tramvajím zase začala výluka na Vítězném náměstí. Velké výluky začaly s 1. červencem také na železnici. Vlaky nebudou většinu července jezdit z Prahy do Kladna, déle než týden bude výluka i mezi Pardubicemi a Hradcem Králové.
1. 7. 2023|

V Praze v neděli a v pondělí nepojede část metra na lince C

V neděli a v pondělí, na které připadá svátek, nepojede v Praze kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc metro na trase C mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Linka bude znovu celá v provozu od úterního rána. Do té doby musí cestující využít náhradní tramvajovou dopravu.
30. 4. 2023|

Oprava na Florenci o víkendu narušuje provoz metra C v centru Prahy

Kvůli opravě stropní desky ve stanici metra Florenc v Praze je v sobotu a v neděli dočasně přerušen provoz linky metra C v úseku Hlavní nádraží – Vltavská. Kvůli výluce je zavedena náhradní tramvajová doprava. Oprava desky omezí provoz metra v tomto úseku také o několika dalších víkendech v letošním roce.
18. 2. 2023|

Od soboty bude metro jen projíždět stanicí Jiřího z Poděbrad, deset měsíců se budou měnit eskalátory

Od soboty se bude na pražské náměstí Jiřího z Poděbrad jezdit výhradně tramvají nebo autobusem. Stanice metra se téměř na rok uzavře. Dopravní podnik potřebuje vyměnit eskalátory, přičemž pevné schodiště do této hluboko založené stanice nevede. O nadcházejícím víkendu bude v metru ještě jedna výluka –⁠ nebude jezdit trasa C přes stanici Florenc.
13. 1. 2023|

O víkendu kvůli výluce nejede část linky C pražského metra

Mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská na lince C pražského metra je o víkendu přerušen provoz. Důvodem je pokračující rekonstrukce stropní desky a vestibulu stanice Florenc. Cestující mohou místo metra v době výluky využít tramvaje s označením XC a tramvajovou linku 36.
26. 11. 2022|

Metro v Praze má výluku. Autobusy ho nahradí mezi Muzeem a Pražského povstání na více než týden

V Praze začala výluka metra mezi stanicemi Muzeum a Pražského povstání. Místo linky C jezdí náhradní autobusy XC a zůstane to tak déle než týden – až do neděle 11. července. Dopravní podnik zatím vymění pražce ve stanici I. P. Pavlova. V minulosti podobné výluky, které zasáhly i do pracovních dnů, způsobily vážné komplikace, před dvěma lety nedokázala stanice Pražského povstání pojmout všechny přestupující lidi a někteří se dlouho nemohli dostat z metra.
3. 7. 2021|

Místo metra jezdí do pražských Letňan jen autobusy, dopravní podnik vyměňuje zabezpečení

Pražské metro nejezdí ve svém nejsevernějším úseku. Na víkend přerušil dopravní podnik provoz mezi stanicemi Ládví a Letňany na lince C, kde vymění zabezpečovací zařízení. Chybějící spoje v podzemí nahradí autobusová linka XC.
12. 6. 2021|

DPP obnovuje tramvajovou trať z Pražského povstání na Pankrác

Pražané se v budoucnu svezou z Pražského povstání na Pankrác tramvají. Dopravní podnik (DPP) v následujících týdnech obnoví trať ulicí Na Pankráci mezi křižovatkami s Na Veselí a Hvězdova. Do provozu se ale dostane až během výluky ve stanici metra C Pankrác při výstavbě přestupní stanice na novou trasu metra D – a kdy přesně to bude, zatím není jasné.
23. 9. 2020|