TÉMA

Petr Kubis

Sokolov koupil domy v problémové ulici, obyvatele vystěhoval

Sokolovská radnice nechala vylidnit vyloučenou lokalitu v Nádražní ulici. Odkoupila domy a všech 140 nájemníků obratem vystěhovala. Bydlení jinde ve městě získaly jen čtyři rodiny. Ostatní nájemníci zamířili jinam. Na nápor na ubytovny si kvůli tomu stěžuje například Aš.
4. 1. 2023|

Karlovarští zastupitelé zvolili Kulhánka hejtmanem. ANO proti němu neúspěšně postavilo Kubise

Petr Kulhánek (KOA) je novým hejtmanem Karlovarského kraje. Bývalého karlovarského primátora, který v říjnových volbách vedl kandidátku STAN, zvolilo 24 z 25 zastupitelů nové koalice. Hlas mu nedal žádný opoziční zastupitel, sám Kulhánek se zdržel. Hejtmany tak mají zvolené už všechny kraje.
14. 12. 2020Aktualizováno14. 12. 2020, 12:19|

Koronavirus ukázal na ubytovnu pro seniory v Horním Slavkově. Podle úřadu ombudsmana je nelegální

V ubytovně pro seniory v Horním Slavkově na Sokolovsku dál pomáhají hasiči a sociální pracovníci. Ošetřovatelé a víc než polovina z 55 ubytovaných se nakazili koronavirem. Podobná zařízení bez povinné registrace sociálních služeb už v minulosti označil úřad ombudsmana za nelegální.
10. 12. 2020|

V hornoslavkovském zařízení pro seniory se nakazil veškerý personál. Na pomoc museli přijít hasiči

Bez potřebné péče zůstali podle karlovarského krajského úřadu klienti zařízení pro seniory v Horním Slavkově na Sokolovsku. Testy totiž ukázaly, že se úplně všichni zaměstnanci nakazili koronavirem. Z klientů se nakazila polovina. Část z nich je přitom na asistenci závislá. Na pomoc kraj zavolal pečovatelské služby i hasiče a záchranku.
10. 12. 2020|

Vystačí si ekonomika Karlovarského kraje s lázněmi a potřebuje region vysokou školu? Debatovali lídři kandidátek

Pandemie koronaviru dopadla na lázeňský sektor v Karlovarském kraji. Lídři kandidátek pro říjnové krajské volby hovoří o nutnosti rozšířit záběr regionu, aby na lázeňství nebyla jeho ekonomika tolik závislá. Pomoci by tomu mohlo vysokoškolské vzdělání, které má v kraji udržet mladé a vzdělané lidi. Uchazeči o hejtmanství diskutovali také o tom, jak do západního cípu Česka přilákat turisty.
10. 9. 2020|

Plošné nošení roušek i připravenost Karlovarska na další vývoj pandemie byly tématem debaty krajských kandidátů

I plošné zavedení roušek, které musí lidé z rozhodnutí vlády nosit od čtvrtka,  hodnotili v předvolební debatě krajští kandidáti v Karlovarském kraji. Mluvili také o tom, jak se region zatím vypořádal s pandemií koronaviru a jak je připraven na její další fáze.
9. 9. 2020|

V Karlovarském kraji volí 45 zastupitelů, o hlasy usiluje 17 stran

Karlovarský kraj má 45 zastupitelů, o hlasy voličů se letos na sedmnácti kandidátních listinách uchází 717 kandidátů. V kraji je jen jeden obvod, kde se letos volí senátor. Jde o Cheb.
4. 9. 2020|

Záchrana lázní a silniční tah na Prahu, to jsou témata voleb v Karlovarském kraji

V Karlovarském kraji vznikla před čtyřmi lety po volbách široká koalice hnutí ANO, ODS, Pirátů, HNHRM a SPO, která vydržela přes celé volební období. Změnil se jen post hejtmana. Janu Mračkovou Vildumetzovou (ANO) nahradil ve funkci Petr Kubis. Ten se stal také letošním lídrem kandidátky ANO.
4. 9. 2020|

Česko se připravuje na pondělní rozvolnění, na Karvinsku však část restrikcí zůstane

Na Karvinsku se v pondělí nezruší zákaz návštěv v nemocnicích a sociálních zařízeních, nepovolí se ani hromadné akce nad sto osob. Je to reakce na situaci v Dole Darkov. Plošné testování v souvislosti s tamní situací k nedělním 16:00 odhalilo 212 případů onemocnění covid-19, řekl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Opatření podle něj budou vyhlášena bez časového omezení, očekává jejich platnost přinejmenším týden až 14 dní. Celé Česko se pak připravuje na poslední velkou vlnu rozvolňování protipandemických opatření, která nastane v pondělí.
24. 5. 2020Aktualizováno24. 5. 2020, 21:21|

Hejtmanem Karlovarského kraje bude Petr Kubis z ANO

Petr Kubis nahradí Janu Mračkovou Vildumetzovou (oba ANO) v čele Karlovarského kraje, v pondělí to schválili tamní zastupitelé. Kubis do hejtmanského křesla usedne poprvé 1. ledna příštího roku. Jeho předchůdkyně se funkce vzdává, protože čeká dítě.
11. 11. 2019Aktualizováno11. 11. 2019, 17:20|

Nástupcem končící hejtmanky Vildumetzové má být její náměstek Kubis. Volba bude do konce roku

Na nového hejtmana Karlovarského kraje nominovalo ANO, které má nejpočetnější zastupitelský klub, nynějšího náměstka Petra Kubise (ANO). Koaliční strany zřejmě nebudou mít námitky. Oznámila to krajská předsedkyně hnutí Jana Mračková Vildumetzová, která hejtmanský úřad zastává nyní, ohlásila ale rezignaci. Volba jejího nástupce by se měla konat do konce roku.
30. 10. 2019|

Hejtmanka Karlovarského kraje Vildumetzová koncem roku skončí ve funkci

Hejtmanka Karlovarského kraje Jana Mračková Vildumetzová (ANO) se do konce roku vzdá funkce. Čeká totiž dítě. Hejtmanka to oznámila na Facebooku. Podle serveru Deník.cz se politička vzdá i vedení Asociace krajů a zůstane pouze poslankyní.
4. 10. 2019Aktualizováno4. 10. 2019, 13:31|