TÉMA

Bytová nouze

V Ostravě je v bytové nouzi až tři tisíce lidí. Město má v plánu postavit další sociální byty

V Ostravě žijí více než tři tisícovky lidí, kteří jsou v bytové nouzi, mezi nimi jsou i stovky dětí. Město se jim od roku 2016 snaží pomoci projekty, při kterých se už podařilo vyčlenit a zabydlet 168 sociálních bytů, a chystají se další. Úspěšnost v udržení bydlení u lidí zapojených do projektů převyšuje 85 procent, řekl primátorův náměstek Zbyněk Pražák (KDU-ČSL). V Ostravě žije necelých tři sta tisíc obyvatel.
20. 4. 2023|

Nábytková banka pomohla za čtvrt roku stovce rodin

Pražská Nábytková banka funguje přesně čtvrt roku. Dohromady získala už dva tisíce kusů bytového vybavení a pomohla stovce rodin v nouzi, seniorům i mladým lidem po odchodu z dětského domova.
10. 4. 2021|

Nábytková banka pomůže lidem v bytové nouzi. Jen v Praze jich je na 20 tisíc

Postele, skříně i stoly nově zdarma nabízí nábytková banka, kterou ve středu otevřela Praha. Služba má pomoct seniorům v nouzi, rodičům samoživitelům i mladým po odchodu z dětských domovů. Právě pořídit si vybavení nebo samotné bydlení je častý problém, v takzvané bytové nouzi je přes 80 tisíc Čechů.
13. 1. 2021|

Ve vážné bytové nouzi v Česku žije 83 tisíc lidí, z toho přes 20 tisíc dětí, odhalila analýza

V provizorním bydlení, nevyhovujícím bytě či bez domova je v Česku 54 tisíc domácností. Žije v nich 83 tisíc lidí, z nich přes 20 tisíc dětí. Polovina všech rodin i samotných lidí ve vážné bytové nouzi je ve 14 městech. Ukázala to nová analýza Platformy pro sociální bydlení a organizace Lumos za rok 2018. Podle zjištění problém s bytovou nouzí naopak téměř nemá víc než polovina území republiky.
2. 4. 2019Aktualizováno2. 4. 2019, 14:23|