TÉMA

Barrandov

Silničáři kvůli opravě Barrandovského mostu uzavřou rampu ze Strakonické

Silničáři letos při opravě Barrandovského mostu v Praze uzavřou od 11. března do konce oprav nájezdovou rampu ze Strakonické ulice. Řidiči budou po mostě jezdit v obou směrech ve třech jízdních pruzích namísto čtyř. Informovali o tom náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti) a dopravní inženýr Technické správy komunikací (TSK) Michal Peterka. Několikaletá oprava mostu má letos skončit, práce jsou naplánovány do konce letních prázdnin.
21. 2. 2024|

Cestující se nově svezou tramvajemi z Barrandova až do Slivence

Pražský dopravní podnik (DPP) zprovoznil prodlouženou tramvajovou trať z Holyně do Slivence. Provoz zajistí tramvajové linky číslo 4 a 5. V neděli 22. října se podnik chystá zprovoznit také prodlouženou trať z Divoké Šárky na sídliště na Dědině.
13. 10. 2023Aktualizováno13. 10. 2023, 16:28|

Letošní fáze oprav Barrandovského mostu skončí 3. září, příští týden ho čekají zatěžovací zkoušky

Silničáři na pražském Barrandovském mostě dokončují letošní fázi oprav. Hotovy jsou mimo jiné spodní vrstvy, hydroizolace či zábradlí. Nyní pracují na povrchu vozovky. Most a rampa z ulice K Barrandovu se vrátí do běžného provozu v neděli 3. září v ranních hodinách. Ještě předtím provedou silničáři zátěžové zkoušky a po spuštění provozu budou ještě čtrnáct dní dělat dokončovací práce. Informovali o tom náměstek primátora Zdeněk Hřib (Piráti), náměstek ředitele Technické správy komunikací (TSK) Josef Richter a vedoucí stavby z firmy Porr Martin Ředina.
23. 8. 2023|

Praha má první autobus na vodík. Bude jezdit mezi Jižním Městem a Barrandovem

V pražské MHD bude poprvé jezdit autobus poháněný vodíkem. V pilotním provozu bude vůz Škoda H'City v následujících dvou letech na lince číslo 170 z Jižního Města na Barrandov. Nový vůz v pátek představili zástupci hlavního města, dopravního podniku (DPP) a společností Škoda Group a Orlen Unipetrol. Cílem testu je prověřit technické a provozní parametry a také rozšířit možnosti alternativních pohonů. DPP, který je největší městskou firmou, v současné době elektrifikuje některé autobusové linky.
14. 7. 2023|

V Praze v neděli a v pondělí nepojede část metra na lince C

V neděli a v pondělí, na které připadá svátek, nepojede v Praze kvůli opravě stropní desky ve stanici Florenc metro na trase C mezi stanicemi Hlavní nádraží a Vltavská. Linka bude znovu celá v provozu od úterního rána. Do té doby musí cestující využít náhradní tramvajovou dopravu.
30. 4. 2023|

Silničáři upraví začátek sjezdu z Barrandovského mostu do Modřan a Braníku, má to zvýšit kapacitu

Silničáři upraví místo, kde se z pražského Barrandovského mostu odděluje rampa do Modřan a Braníku. Cílem přestavby je zvýšit kapacitu silnice a umožnit řidičům dostat se snáz z mostu. Práce začnou 28. dubna a trvat mají do 15. května. Informovala o tom mluvčí Technické správy komunikací (TSK) Barbora Lišková. Od 15. května pak začne letošní etapa rekonstrukce mostu, která je naplánovaná do 14. srpna.
26. 4. 2023|

Pražský dopravní podnik chce dvě stě nových tramvají

Pražský dopravní podnik (DPP) vypsal tendr na dodávku až dvou set tramvají v předpokládané hodnotě 15 miliard korun. Vyplývá to z věstníku veřejných zakázek. Prvních čtyřicet vozů odebere závazně, na další uzavře rámcovou smlouvu do roku 2035. Na nákup první dvacítky vozů chce firma využít evropské dotace z Národního plánu obnovy. Vozy budou potřeba na obnovu vozového parku i obsluhu nových tratí.
21. 11. 2022|

Skončila podstatná část oprav Barrandovského mostu. Už je plně průjezdný

Silničáři ukončili první etapu prací na Barrandovském mostě v Praze. Během nedělního večera odstranili všechny zátarasy a řidiči projedou po silnici téměř bez omezení. Po mostě se dá jezdit všemi směry. V pondělní budou pracovníci stavební firmy ještě dodělávat značení. Další etapa oprav začne na jaře.
17. 10. 2022|

V Praze začne jezdit tramvaj z Barrandova do Holyně. Jako první novým úsekem projel historický vůz

V sobotu začnou v Praze jezdit pravidelné tramvajové spoje na prodloužené trati ze stanice Sídliště Barrandov do Holyně. První tramvaj vyjela na trať už v pátek, ovšem pouze historický vůz v rámci vyhlídkových jízd. Náklady na stavbu nové tramvajové tratě byly asi 260 milionů korun, z toho dvě stě milionů získal Dopravní podnik Praha (DPP) z evropských fondů. Podnik navíc plánuje příští rok na jaře zahájit stavbu dalšího prodloužení z Holyně do Slivence.
8. 4. 2022|

30 let zpět: Co bude s filmovým studiem Barrandov?

Filmové studio Barrandov, jedno z největších v Evropě, se před třiceti lety připravovalo na svou privatizaci, což vystupňovalo napětí mezi vedením a filmařskou obcí. Čeho se obávali filmoví tvůrci? A s jakým návrhem přišla Česká národní rada? K situaci se vyjádřila režisérka Věra Chytilová.Vraťte se každý den na chvíli o 30 let zpět a podívejte se, jaké okamžiky přinesl rok 1992.
25. 1. 2022|

Jak nejen básníci přicházejí o režiséra. Zemřel Dušan Klein

Ve věku 82 let zemřel v neděli filmový režisér, ale také scenárista Dušan Klein. Filmař s typickou dýmkou režíroval například sérii filmů o „Básnících“. Věnoval se ale také žánru krimi.
10. 1. 2022Aktualizováno10. 1. 2022, 21:34|

Zemřel spisovatel Stanislav Rudolf, autor známého Metráčka

Zemřel spisovatel a scenárista Stanislav Rudolf, bylo mu 89 let. Informaci potvrdil jeho syn Martin Rudolf. Mezi nejznámější Rudolfovy knihy, které byly i zfilmovány, patří Metráček, Kopretiny pro zámeckou paní nebo Operace mé dcery. Poslední rozloučení bude v rodinném kruhu.
10. 1. 2022|

Soud zamítl žalobu Šarapatky kvůli Zemanovým výrokům

Obvodní soud pro Prahu 1 z procesních důvodů zamítl žalobu bývalého poradce z Úřadu vlády Zdeňka Šarapatky, který se domáhal omluvy za výroky prezidenta Miloše Zemana. Šarapatka podal žalobu na ministerstvo financí, Ústavní soud (ÚS) ale později rozhodl, že za výroky nese odpovědnost Zeman jako soukromá osoba. Žalobce se ihned po vynesení rozhodnutí vzdal práva na odvolání, resort si naopak lhůtu pro případné odvolání ponechal.
15. 10. 2021|

Na pražském Barrandově se srazily dva autobusy, řidič a jedna cestující utrpěli zranění

V pražské ulici K Barrandovu se střetly dva autobusy. Řidič jednoho z nich utrpěl středně těžké zranění, poraněna je také jedna cestující. U nehody zasahovali hasiči a záchranáři s vrtulníkem. Autobusy jely k Pražskému okruhu, v tomto směru byla ulice po havárii neprůjezdná. Později byl zprovozněn jeden jízdní pruh, bez omezení se na Barrandově jezdilo až večer.
7. 9. 2021Aktualizováno7. 9. 2021, 18:09|

Začala stavba tramvajové tratě z Barrandova do Holyně

Pražský dopravní podnik (DPP) zahájil stavbu prodloužení tramvajové tratě ze zastávky Sídliště Barrandov do Holyně, která je první částí plánovaných kolejí do Slivence. Úsek bude měřit zhruba jeden kilometr a budou na něm dvě zastávky. Dostavěn by měl být za deset měsíců. Náklady jsou zhruba 170 milionů korun, oznámil primátorův náměstek Adam Scheinherr (Praha Sobě) a ředitel DPP Petr Witowski. Po dokončení první části vybuduje podnik koleje do Slivence. Podnik nyní chystá také prodloužení tratě z Modřan na Libuš a zahájena byla stavba smyčky na Zahradním Městě.
11. 6. 2021|

Do Česka míří Mirrenová i nejdražší film v historii Netflixu. Hollywood však štáby tvoří až tady

V Česku navzdory koronaviru vzniká řada zahraničních či hollywoodských filmů a seriálů. Jedním z nich je třeba válečná podívaná White Bird. Česko ale dost možná letos přivábí i další hvězdy – během roku by se zde měl částečně točit akční thriller The Gray Man s Ryanem Goslingem a Chrisem Evansem za 200 milionů dolarů, jenž je nejdražším původním filmem v historii Netflixu. Před pár dny čeští filmaři dokonce s hollywoodskými hvězdami z Prahy přebírali ceny.
12. 3. 2021|

Tramvaje pojedou do Holyně, Libuše i za hranice Prahy. Po letech se začne pražská kolejová síť prodlužovat

Pražská tramvajová síť se loni po devíti letech rozrostla o novou trať. Předtím se tak stalo v roce 2011, kdy tramvaje začaly jezdit po trati k podbabské železniční zastávce. V roce 2020 přišlo podstatně skromnější rozšíření v podobě obnovy 200 metrů tratě v ulici Na Pankráci. Je to ale startovní výstřel. Na spadnutí je stavba tří nových tratí a dopravní podnik se chystá i na další.
17. 1. 2021Aktualizováno17. 1. 2021, 19:42|

Celoplošný přechod na DVB-T2 je na úplném konci. Jako poslední se vypíná vysílač v Ploštinách

Celoplošný přechod na nový standard DVB-T2 završí České Radiokomunikace před půlnocí vypnutím vysílání DVB-T komerčních kanálů zastoupených v třetím multiplexu z valašských Ploštin. Nový multiplex 23 začne odsud vysílat ve čtvrtek brzy ráno, vyplývá z informací firmy.
28. 10. 2020|

Majetkovému úřadu ke konci září stouply příjmy, prodal i funkcionalistickou Vilu Lumiérů

Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) letos ke konci září stouply příjmy meziročně o 60 milionů na 1,1 miliardy korun. Největší část příjmů úřadu je z prodeje nepotřebných státních nemovitostí. Za celý loňský rok úřad vykázal příjmy 1,48 miliardy korun a na letošní rok měl naplánované příjmy 910 milionů korun.
22. 10. 2020|

Čínská CITIC ovládla Soukupovu agenturu Médea

Čínská finanční skupina CITIC získala majoritní podíl 57 procent v jedné z největších tuzemských mediálních agentur Médea. Původně vlastnila 30 procent akcií, po využití opce ale má (prostřednictvím své společnosti Rainbow Wisdom Investment) více procent než její druhý majitel Jaromír Soukup. Ten dál drží většinu ve společnosti Empresa Media, která provozuje Televizi Barrandov nebo vydává časopisy Týden či Sedmička. Uvedl to server Hlídací pes.
18. 4. 2020Aktualizováno18. 4. 2020, 21:08|
Mediální rady

Další pokuta pro TV Barrandov: Čtvrt milionu za nevyváženou kritiku Národního divadla

Televize Barrandov odvysílala loni v červnu pořad Moje zprávy, ve kterém moderátor a majitel televize Jaromír Soukup kritizuje Národní divadlo za údajně nehospodárné fungování. Podle Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) byl ale jeho příspěvek jednostranný a neobjektivní. Televizi tak udělila pokutu 250 tisíc. Pro TV Barrandov to znamená už několikátou pokutu za poslední měsíce.
29. 1. 2020|

Na pražském Barrandově hořelo. Hasiči likvidovali požár u filmových ateliérů

Na pražském Barrandově na Kříženeckého náměstí hořelo v podzemí budovy, kde je uskladněn stavební materiál a kulisy. Hasiči po automobilovém žebříku zachránili pět lidí. Požár se nešíří, ale je obtížné budovu odvětrat. Na místo vyjelo sedm jednotek s asi padesátkou hasičů a chemická služba z Petřin.
22. 1. 2020Aktualizováno22. 1. 2020, 16:56|
Newsroom Téma týdne

Barrandov nově bez prezidenta. Televize přijde o diváky a citace, ohrožené jsou i peníze investorů, domnívají se analytici

Platilo to téměř tři roky – ve čtvrtek v hlavním vysílacím čase promlouval z TV Barrandov prezident Miloš Zeman. Pořad Týden s prezidentem, který moderoval ředitel televize Jaromír Soukup, ale najednou končí. Důvod odmítnutí dalšího natáčení vysvětlil Pražský hrad v otevřeném dopise – pořad vyčerpal svůj potenciál. Co vše za tímto rozhodnutím může být a co vše může způsobit, zjišťoval pořad Newsroom ČT24.
19. 1. 2020|

Žádná politika. Za problémy delegace v Rusku mohlo „papírování“, tvrdí Petříček

Nevpuštění letadla s českou delegací v čele s ministrem zemědělství Miroslavem Tomanem do Kazaně byla technická záležitost. Česká strana bude nyní jednat s ruskou stranou o tom, aby se tato situace neopakovala. Po sobotním jednání expertního týmu prezidenta Miloše Zemana to řekl ministr zahraničních věcí Tomáš Petříček (ČSSD).
30. 11. 2019|