TÉMA

Jiří Strach

Na jaře v ČT Peče celá země, Dobré ráno baví z Brna a Jiřina Bohdalová je za Svatou

Česká televize představila novinky, které zaplní jarní program. Na obrazovku se vrátí další řada Peče celá země, pokračování krimi Stíny v mlze i komediálního seriálu Dobré ráno, Brno! Témat, o nichž se raději nemluví, se s humorem a empatií dotkne nový seriál Smysl pro tumor. Novinkou jsou také případy paranormálních jevů, které vyšetřuje komediální krimi seriál To se vysvětlí, soudruzi! ČT na jaře rovněž odvysílá televizní film Svatá, který dostala k devadesátým narozeninám představitelka hlavní role Jiřina Bohdalová.
28. 11. 2023|

Jiřina Bohdalová hraje ženu, která tvrdí, že prošla gulagem. Připomnělo mi to tátu, říká

K devadesátinám, které oslavila před dvěma lety, dostala Jiřina Bohdalová scénář, který přímo pro ni napsal Marek Epstein. Drama s prozatímním názvem Svatá herečka právě natáčí v režii Jiřího Stracha. Ztvárnila roli spisovatelky, která se ve svých knihách vrací ke své zkušenosti vězenkyně pracovně-výchovných táborů v Sovětském svazu. Do vysílání Česká televize zařadí snímek příští rok.
24. 8. 2023|

Strach opět straší strachem. Seriálový Lovec v jeho režii chytá démony

Česká televize natáčí nový kriminální seriál. Režisér Jiří Strach se sérií Lovec vrací k žánru mysteriózního krimi. Do hlavních rolí obsadil Pavla Kříže a Janu Kolesárovou. Na obrazovkách by se napínavý příběh měl objevit příští rok.
10. 4. 2023|

Docent Ivan Trojan a rebelka Tereza Ramba odkrývají nevyřešené případy

Česká televize představuje novou, poněkud nesourodou dvojici policejních vyšetřovatelů, která na obrazovce rozkryje nevyřešené kriminální případy. Do vyšetřování se pustí Ivan Trojan a Tereza Ramba. Třídílnou minisérii Docent napsal Josef Mareš a Jan Malinda, kteří stojí za úspěšnými Případy 1. oddělení, režie se ujal zkušený tvůrce televizních kriminálních příběhů Jiří Strach.
14. 1. 2023|

Na jaře se ČT pobaví na účet vysílání z Brna, otevře Místo zločinu České Budějovice a vrátí se Kukačky

Česká televize už připravila program na začátek nového roku a na jaro. Hned od 2. ledna začne vysílat krimiseriál Místo zločinu České Budějovice. Do vyšetřování se nově pustí také Docent v podání Ivana Trojana. Dvě novinky nahlédnou do televizního zákulisí. Minisérie Volha je příběhem udavače z dob normalizační Československé televize, komediální seriál Dobré ráno, Brno! si zase dělá legraci z prostředí současného ranního vysílání. Divákům už jsou známé Kukačky, příběh o záměně dětí se na obrazovky vrátí v dalších třinácti dílech. Filmoví fanoušci se mohou těšit na televizní premiéry sedmnácti snímků dosud uvedených jen v kinech.
6. 12. 2022|

Česká televize chystá novinky: další Případy 1. oddělení, tarantinovské Devadesátky i pelíškovskou tragikomedii

Pokračování kriminálních Případů 1. oddělení, temné Devadesátky, rodinní Špunti na cestě, večerníčkový jezevec Chrujda nebo dokument k devadesátinám Jiřiny Bohdalové. Česká televize připravuje desítky nových projektů. Část z nich v rozhovoru pro Studio 6 přiblížil generální ředitel ČT Petr Dvořák a herečka Simona Stašová, kterou diváci uvidí v komedii Něco na zub.
13. 5. 2021|

Život je tragikomický, říká devadesátiletá Jiřina Bohdalová. Ve svých rolích umí dojmout i pobavit

Herečka Jiřina Bohdalová slaví devadesátiny. Před kamerou poprvé stála ve třicátých letech a stále hraje. V divadle i ve filmu vytvořila silné dramatické postavy, zároveň patří k nejpopulárnějším komičkám české kinematografie. Její typicky chraplavý hlas je také neodmyslitelně spojován s oblíbenými večerníčkovými postavičkami.
3. 5. 2021|

Myšička i Trojan vyšetřují zločiny. Boží mlýny chtějí bavit, Docent čerpá ze zkušeností exšéfa mordparty

Česká televize začala vysílat kriminální komediální seriál Boží mlýny, v němž chytá zločince do pasti vyšetřovatel v podání Martina Myšičky. Vzniká i další krimi série, ve které hraje Ivan Trojan profesora z policejní akademie, jenž se musí vrhnout do praxe. Ve skanzenu Řepora na okraji Prahy začalo také natáčení poslední části televizní série Marie Terezie.
14. 4. 2021|

Vždycky Most, nebo spadne Klec? Český lev zveřejnil televizní nominace

Seriály Most! a Zkáza Dejvického divadla nebo film Klec získaly nominace na Českého lva v televizních kategoriích. Pět z celkem šesti nominovaných počinů vzniklo pod hlavičkou České televize. Výběr z nejlepších kinosnímků už Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) zveřejnila v polovině ledna. Vítězové všech kategorií budou vyhlášeni 7. března v přímém přenosu ČT.
10. 2. 2020|

Hon za univerzální větou. V brněnském Městském divadle hledají šifru v Santiniho architektuře

Tvůrci z Městského divadla Brno zdramatizovali román Miloše Urbana Santiniho jazyk. Výsledkem je thriller s prvky mystiky, detektivky i love story. Hlavní hrdina pracuje u reklamní agentury a prochází krizí středního věku. Přes práci se dostane k záhadě ukryté v barokních stavbách. A jde za jejím vyluštěním, i když přitom kolem něj umírají lidé.
23. 10. 2019|

Kastelán: Napravili jsme necitlivou opravu po požáru v 70. letech. Práce na pohádkovém zámku v Hradci končí

V Hradci nad Moravicí končí rekonstrukce Červeného zámku – ten je součástí rozsáhlého zámeckého komplexu, který zahrnuje také Bílý zámek s Bílou věží a rozsáhlý park. Práce měly za úkol navrátit původní vzhled jedné z nejvýznamnějších památek regionu. Oprava Červeného zámku a východní vyhlídky začala v lednu 2017, teď ještě zbývají úpravy interiéru.
19. 5. 2019|
Fokus VM

Dějiny nemají definitivní podobu. Vždy lze nacházet nové vrstvy, zaznělo ve Fokusu Václava Moravce

Říká se, že kdo vlastní minulost, ten vlastní i budoucnost. S dějinami jde zacházet všelijak a leckteré historické události trpí pokřiveným výkladem. O tom ve Fokusu Václava Moravce debatovali historik Oldřich Tůma, politoložka Adéla Gjuričová, ředitel Národního muzea Michal Lukeš, publicista Pavel Kosatík, režisér Jiří Strach nebo učitel Pavel Martinovský.
13. 2. 2019|

Jiřina Bohdalová natáčí s Kryštofem Hádkem. Skončí to tragicky, ví už režisér Strach

Režisér Jiří Strach opět natáčí pro Českou televizi. Do hlavních rolí psychodramatu s pracovním názvem Cvrček obsadil Jiřinu Bohdalovou a Kryštofa Hádka. První záběry vznikaly na pražské náplavce.
19. 10. 2018Aktualizováno19. 10. 2018, 15:14|

Méně kombinací, více pochmurnosti. Vodítkem z Labyrintu III je smrt apoštolů

Co se stane, když člověk vyzve Pána Boha na souboj? Odpověď už zná režisér Jiří Strach a po sedmi pondělních večerech ji budou znát i diváci České televize. S náboženstvím totiž souvisí vraždy, které řeší kriminalisté v třetí řadě krimiseriálu Labyrint. První díl odvysílá ČT1 dnes – 3. září od osmi večer. Série opět vznikla v režii Jiřího Stracha, který novinku také představil v rozhovoru.
3. 9. 2018|