TÉMA

StarDance

Vše, co mi znovu šlo, mi dodalo sebevědomí, řekl účastník StarDance s protézou nohy

Jiří Ježek šestkrát vyhrál paralympiádu, šestkát byl mistrem světa. Posouval světové rekordy i jako první hendikepovaný cyklista jel etapu Tour de France. Po konci kariéry se věnuje mimo jiné sportovní žurnalistice a teď bude prvním účastníkem s handicapem taneční soutěže StarDance. Tančit bude s protézou dolní končetiny. Naučit se ovládat protézu je výzva pro každého, kdo přijde o končetinu. Jen v Evropské unii je víc než tři miliony lidí s hendikepem. Naštěstí nové výrobní postupy – jako je 3D tisk – jim to ulehčují.
21. 4. 2024|

Hvězdy letošní StarDance: Tančit bude herečka Vondráčková, spisovatel Hartl či paralympionik Ježek

Česká televize představila deset osobností, které si zatančí ve třináctém ročníku StarDance. Soutěžní show startuje na podzim. Králem či Královnou tanečního parketu se mohou stát herci Filip Blažek a Oskar Hes či herečky Marta Dancingerová, Jana Paulová a Lucie Vondráčková. Poslední jmenovaná se věnuje rovněž hudbě, stejně jako další soutěžící Ondřej Ruml. Desítku doplňují spisovatel a filmař Patrik Hartl, osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, paralympijský cyklista Jiří Ježek a kuchařka a influencerka Chili Ta.
17. 4. 2024|

168 hodin: Zpěvačce Tereze Maškové se vrátila bulimie. O nemoci se nyní rozhodla promluvit

V posledním ročníku taneční soutěže StarDance skončila sedmadvacetiletá zpěvačka Tereza Mašková na pátém místě. Nyní vyšlo najevo, že nejtěžší souboj prodělávala mimo taneční parket. Už při letních trénincích se zpěvačce s nezaměnitelnými růžovými vlasy vrátila vážná nemoc, bulimie. Patří mezi poruchy příjmu potravy a zpěvačka s ní bojuje už od svých čtrnácti. Tereza je idolem mnoha dívek a k nim teď promlouvá i o své nemoci, která je ohrožuje stejně tak. Pro pořad 168 hodin natáčela Darina Vlková.
11. 2. 2024|

Královnou tanečního parketu v soutěži StarDance se stala herečka Pavlovičová

Ve dvanácté řadě soutěže StarDance zvítězila herečka Darija Pavlovičová. Ve finále spolu s tanečníkem Dominikem Vodičkou porazila olympijskou snowboardistku Evu Adamczykovou a kajakáře Vavřince Hradilka. Ten skončil v soutěži třetí.
16. 12. 2023Aktualizováno16. 12. 2023, 23:38|

Každý se musí spolehnout na sebe, v tom je celý život sám, říká Ivana Chýlková

„Byla jsem připravená úplně na vše. Na vítězství i na totální prohru,“ prozradila herečka Ivana Chýlková v Interview ČT24 o své účasti ve StarDance. Taneční soutěž už její výkony nenabídne, spolu se svým tanečním partnerem Janem Tománkem soutěž opustila po třetím večeru. Tanec ale v jejím profesním životě zůstává díky muzikálu Billy Elliot v plzeňském Divadle J. K. Tyla, kde hraje.
7. 11. 2023|

Startuje dvanáctý ročník taneční soutěže StarDance

Diváky oblíbená taneční soutěž StarDance se letos vrací na obrazovky České televize už po dvanácté. O titul královny a krále parketu se i tentokrát utká deset párů. Vůbec poprvé bude soutěžit manželská dvojice, ale také třeba cukrář nebo kajakář. Slavnostními večery provedou už tradičně moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben.
14. 10. 2023|

Na StarDance trénuje cukrář i manželský pár v doprovodu psa

Ve zkušebnách České televize na Kavčích horách se už trénuje na StarDance. I letos se v soutěži představí deset tanečních párů. Vůbec poprvé se o titul krále nebo královny parketu utká cukrář nebo manželská dvojice.
15. 8. 2023|

Česká televize na podzim uvede seriál s Krobotem, pokračování Osady i návrat StarDance

Česká televize odhalila podzimní program, který nabídne například seriál OKTOPUS s Miroslavem Krobotem v roli detektiva, nebo druhou řadu komediálního seriálu Osada. Známé osobnosti se utkají o titul královny či krále tanečního parketu ve dvanácté sezoně StarDance a Jiří Havelka v premiérovém dokumentárním cyklu odhalí, Jak se dělá dobrá škola. Z kin se na televizní obrazovky přesune Buko, Betlémské světlo nebo BANGER. a novinky představí také iVysílání.
26. 7. 2023Aktualizováno26. 7. 2023, 16:44|

Česká televize otevřela své dveře návštěvníkům v Praze, Brně a Ostravě

Česká televize si připomíná sedmdesát let od začátku vysílání a při této příležitosti se veřejnosti otevřela televizní studia v Praze, Brně i Ostravě. Pro návštěvníky jsou připravené prohlídky, během kterých se dostanou do míst, kam mají přístup pouze zaměstnanci. Zároveň se můžou setkat i s osobnostmi České televize.
29. 4. 2023Aktualizováno29. 4. 2023, 20:21|

Ve dvanácté řadě soutěže StarDance zatančí Krajčo, Kubelková i cukrář Maršálek

Na parketu se v nové řadě StarDance představí herečky Ivana Chýlková a Darija Pavlovičová, zpěváci Tereza Mašková a Richard Krajčo, kajakář Vavřinec Hradilek, modelka Iva Kubelková, herec David Prachař, cukrář Josef Maršálek i manželská dvojice, sportovkyně a herec, Eva a Marek Adamczykovi, oznámila Česká televize na tiskové konferenci k podobě dvanácté řady.
24. 4. 2023|

Rada ČT má nového předsedu. Hrozí podle ní omezení vysílání i propouštění

Českou televizi čeká od roku 2024 omezování výroby a vysílání a propouštění zaměstnanců, pokud se do té doby nezvýší koncesionářský poplatek ze stávajících 135 korun. Letos přijatá úsporná opatření nebudou po roce 2024 pro stávající rozsah činností stačit. Při projednávání aktualizace dlouhodobých plánů na roky 2023 až 2027 se na tom usnesla Rada ČT. Ta si také zvolila novým předsedou bývalého šéfredaktora zpravodajství Karla Nováka.
7. 12. 2022Aktualizováno7. 12. 2022, 17:06|

Začíná festival Zlatá Praha. Zve na dokumenty o Kyliánovi či Márové i latinskoamerickou Tančírnu

Začíná mezinárodní televizní festival Zlatá Praha. Divadlo, hudbu a tanec zprostředkují divákům televizní záznamy a dokumenty nejen z tradičních operních či tanečních domů a koncertních sálů, ale i třeba z vrcholků švýcarských Alp nebo z hranic mezi Severní a Jižní Koreou. Čeští tvůrci v premiéře představí dokumentární portréty pěvkyně Dagmar Peckové, choreografa Jiřího Kyliána či primabaleríny Nikoly Márové. Soutěžní snímky jsou přístupné široké veřejnosti, stejně jako doprovodný program, který nabídne třeba latinskoamerickou Tančírnu či setkání s účastníky StarDance. Devětapadesátý ročník Zlaté Prahy potrvá do soboty 24. září.
21. 9. 2022|

Festival Zlatá Praha přivítá Dagmar Peckovou a zavlní se v latinskoamerických rytmech

Televizní festival Zlatá Praha zahájí letos pěvkyně Dagmar Pecková. Nový dokument o její pěvecké kariéře je také součástí programu devětapadesátého ročníku. Mezinárodní soutěžní přehlídka veřejnosti představí opět snímky a pořady o hudbě, tanci a divadle z celého světa. Hlavním dějištěm bude Nová scéna Národního divadla, kterou promítání, ale i další program zaplní od 21. do 24. září. Chystá se také setkání s účastníky show StarDance či večer s latinskoamerickými tanci.
14. 9. 2022|

Toleranci, trpělivost a slušnost. Zdeněk Svěrák přeje do nového roku 2022

Zdeněk Svěrák je nejen hercem a scenáristou, ale také zakladatelem Centra Paraple, které pomáhá handicapovaným spoluobčanům. Letošní pandemický rok byl pro centrum náročný, nakonec se ale překážky podařilo překonat i díky pomoci drobných dárců. Herec byl hostem pořadu Události, komentáře, na jehož závěru sdělil přání do nového roku.
25. 12. 2021|

Adventní koncerty nebo benefiční StarDance. Česká televize má nakročeno na rekordní charitativní rok

Minulý rok podpořila Česká televize 94 charitativních, humanitárních či osvětových projektů, odvysílala 31 benefičních pořadů, ze kterých získala více než 82 milionů korun na dobročinné účely. Například díky pěti adventním koncertům se podařilo vybrat přes 27 milionů korun. Díky letošním charitativním projektům v podobě charitativních koncertů nebo StarDance je pak nakročeno na rekordní rok.
21. 12. 2021|

StarDance zná svého vítěze. Taneční parket ovládl herec Jan Cina

Titul krále tanečního parketu jedenácté řady StarDance získal herec Jan Cina. Stříbrná skončila farářka Martina Viktorie Kopecká a třetí místo obsadil krasobruslař Tomáš Verner. Leitmotivem letošního ročníku byl čas. V publiku na pražském Výstavišti zasedli i zdravotníci z takzvané první linie. Divácky oblíbená soutěž se vrátila na obrazovky České televize po roce pauzy, kterou způsobil koronavirus.
18. 12. 2021Aktualizováno18. 12. 2021, 23:33|

Prásknul jsem na sebe trošku víc, zjistil Xindl X na Terapii

Písničkář Ondřej Ládek alias Xindl X vydal na konci října nové album Terapie. Desku označuje za svou nejmelodičtější a také nejosobnější. V rozhovoru pro ČT24 mluvil rovněž o jiném pohledu na svět, anketě Český slavík, StarDance i chystaném muzikálu.
1. 12. 2021|

Festival Zlatá Praha nabízí setkání s Miloněm Čepelkou, Bohuslavem Martinů i hvězdami StarDance

Koncert Václava Hudečka a jeho hostů otevře ve středu už pětaosmdesátý ročník festivalu Zlatá Praha, jehož pořadatelem je Česká televize. Až do 25. září budou mít diváci opět možnost zhlédnout nejlepší televizní dokumenty a záznamy o tanci, hudbě a divadle na velkém plátně. V premiéře budou uvedeny nové české snímky o „cimrmanologovi“ Miloni Čepelkovi či historii swingu. Už tradicí je setkání s hvězdami z taneční show StarDance.
22. 9. 2021|

Do začátku StarDance nezbývá ani měsíc. Kamera sledovala při tréninku herce Pavla Trávníčka

Do začátku další řady StarDance zbývá necelý měsíc. Divácky oblíbená soutěž se vrací na obrazovky po jednom roce pauzy, kterou způsobil koronavirus. O titul krále a královny tanečního parketu se letos bude vůbec poprvé ucházet třeba duchovní, tenistka nebo krasobruslař. Zato moderátoři pořadu jsou stálicemi. I jedenáctou řadou provede Marek Eben a Tereza Kostková. Poprvé tanečníky i diváky uvítají v sobotu 16. října.
19. 9. 2021|

Je čas na StarDance. V jedenácté řadě se bude tančit na charleston i Jiřího Suchého

Deset osobností a deset tanečníků se tradičně setká v taneční soutěži StarDance, jejíž jedenáctou řadu začne Česká televize vysílat 16. října. O titul královny či krále tanečního parketu se poprvé v historii show bude ucházet duchovní, tenistka a krasobruslař, tanečnímu umění se ale přiučí i účastníci z herecké a hudební branže. Leitmotivem letošního ročníku je čas.
15. 9. 2021|

Farářka, Franta z Mostu i princ z Popelky. Na parket StarDance vtrhne na podzim deset nových osobností

Česká televize odhalila osobnosti, které zatančí v jedenácté řadě StarDance. Divácky oblíbená soutěž, v níž známé tváře soutěží s profesionálními tanečníky a tanečnicemi, se na obrazovky vrátí na podzim. O králi a královně tanečního parketu opět rozhodne jak profesionální porota ve studiu, tak diváci u obrazovek svým hlasováním.
20. 4. 2021|

Televizní tanečnicí roku je herečka Veronika Khek Kubařová. Zvítězila v desáté řadě soutěže StarDance

Vítězným párem desáté řady soutěže StarDance se stali herečka Veronika Khek Kubařová a Dominik Vodička. V sobotním finále za sebou nechali herce Matouše Rumla s Natálií Otáhalovou.
14. 12. 2019Aktualizováno15. 12. 2019, 16:35|

Jubilejní desátá StarDance uctí památku Karla Gotta. Začíná už v sobotu večer

Jubilejní desátá řada populární taneční soutěže StarDance začne poctou legendě a králi české popmusic Karlu Gottovi, který zemřel 1. října. Přímým přenosem tradičně provázejí Tereza Kostková a Marek Eben. Úvodní večer sledujte už tuto sobotu 12. října od 20:00 na ČT1.
12. 10. 2019|

To nejlepší z televizní kultury. Do 56. Zlaté Prahy patří Ladies Music Night, Plachetka i StarDance

O výrazných českých interpretkách klasické hudby, šéfdirigentovi Jiřím Bělohlávkovi či pěvci Adamu Plachetkovi se bude mluvit na 56. ročníku Zlaté Prahy. Festival, jehož pořadatelem je Česká televize, návštěvníkům od 25. do 28. září představí opět výběr z hudebních, tanečních a divadelních pořadů a filmů nejen české, ale i zahraniční produkce. Tradicí už je zábavní venkovní program Den se Zlatou Prahou a setkání s hvězdami taneční soutěže StarDance.
25. 9. 2019|