Královnou tanečního parketu v soutěži StarDance se stala herečka Pavlovičová

Finále 12. řady taneční soutěže StarDance (zdroj: ČT1)

Ve dvanácté řadě soutěže StarDance zvítězila herečka Darija Pavlovičová. Ve finále spolu s tanečníkem Dominikem Vodičkou porazila olympijskou snowboardistku Evu Adamczykovou a kajakáře Vavřince Hradilka. Ten skončil v soutěži třetí.

„Je to strašně krásné, vůbec jsem to nečekala,“ prohlásila Pavlovičová po vyhlášení výsledků. „Jsem strašně hrdý na to, co Darija zvládla, byl jsem na ni přísný,“ uvedl tanečník Vodička.

Finalisté v sobotu zatančili celkem čtyřikrát. Předvedli například svůj nejlepší tanec nebo free style – novou choreografii, kterou diváci ještě neviděli. Ve společné choreografii se na parket vrátilo i všech sedm párů, které se do finále neprobojovaly.

Česká televize poprvé odvysílala StarDance v roce 2006. Tehdy soutěžilo osm dvojic, vítězi se stali Roman Vojtek a Kristýna Coufalová. V soutěži se vždy představují taneční páry v kombinaci známé osobnosti a profesionála či profesionálky.

O titul královny a krále parketu se letos utkalo deset párů. Vůbec poprvé soutěžila manželská dvojice, ale také třeba cukrář nebo kajakář. V jedenácté řadě, která se konala v roce 2021, ovládl taneční parket herec Jan Cina.

Všechny slavnostní večery se živě přenášely z Křižíkova pavilonu na pražském holešovickém výstavišti. Právě tam se StarDance odehrává. Parket má velikost zhruba volejbalového hřiště. 

Na přímém přenosu se na místě podílí sto šedesát lidí. Večer snímá šestnáct kamer. Soutěží už tradičně provázeli moderátoři Tereza Kostková a Marek Eben.