V Miláně vybuchla dodávka s kyslíkem. Starosta vyloučil terorismus

V centru Milána se ve čtvrtek dopoledne ozval výbuch. První záběry, na kterých je vidět několik aut v plamenech a hustý kouř, zveřejnila stanice Sky. Milánský starosta Giuseppe Sala vyloučil, že by se jednalo o terorismus. Podle tisku začalo hořet v dodávce, která převážela zásobníky s kyslíkem. Požár, který po výbuchu vypukl, se dotkl také bytů v okolních budovách a jedné lékárny.

Milánský starosta Sala uvedl, že „lze vyloučit atentát“ či jinou podobnou událost. „Jedná se o dodávku, která převážela zásobníky kyslíku,“ řekl starosta. Dodal, že má informaci o jednom zraněném. Podle něj je situace v okolí požáru a výbuchu pod kontrolou. 

Jednoho zraněného potvrdili i hasiči a strážníci. Italský tisk dříve psal o nejméně čtyřech zraněných. Jde o řidiče dodávky, který se snažil uhasit oheň, jenž vznikl v oblasti motoru vozidla. To se mu ale nepodařilo a plameny zasáhly i zásobníky kyslíku, které převážel, dodal Sala. Řidiči se podle médií podařilo včas uprchnout, vyvázl s lehčím zraněním ruky a nohy.

„Slyšel jsem tři silné výbuchy a pak další menší. Hned jsem přispěchal, abych viděl, co se stalo. Celá ulice byla v plamenech a okolo běhali lidé,“ řekl agentuře AFP jeden stavební dělník, který pracoval nedaleko místa exploze.

Podle tisku policie nechala v okolí evakuovat jeden obytný dům, školu a zdravotnické zařízení. Po výbuchu se v plamenech ocitlo několik aut i některé budovy, což se podařilo rychle uhasit.

Ještě před příjezdem hasičů se na místě shromáždilo několik přihlížejících. Sloup hustého černého dýmu byl vidět i z dalších částí města.