Prokuratura stáhla obvinění z neúmyslného zabití vůči herci Baldwinovi

Prokuratura v Novém Mexiku stáhla obvinění proti herci Alecu Baldwinovi (zdroj: ČT24)

Prokuratura v americkém státě Nové Mexiko stáhla obvinění vůči herci Alecu Baldwinovi v souvislosti se zabitím kameramanky Halyny Hutchinsové při natáčení westernu Rust v roce 2021, píše agentura Reuters. Pětašedesátiletý Baldwin byl letos v lednu obviněn z neúmyslného zabití. Stíhání druhé obviněné v případu pokračuje.

„Rozhodnutí o zamítnutí žaloby nás potěšilo. Podporujeme řádné vyšetřování skutečností a okolností této tragické nehody,“ uvedli v prohlášení Baldwinovi právní zástupci. Prokuratura záležitost bezprostředně nekomentovala.

Incident se odehrál při natáčení nízkorozpočtového filmu Rust v lokalitě u Santa Fe v Novém Mexiku. Baldwin při něm 21. října 2021 vystřelil ze zbraně, v níž byl ostrý náboj. Předtím mu však bylo sděleno, že zbraň není nebezpečná. Dvaačtyřicetiletá kameramanka Hutchinsová přišla o život a osmačtyřicetiletý režisér Joel Souza utrpěl zranění ramene. K natáčení filmu, pozastaveném po incidentu na několik měsíců, se štáb opět vrátil právě v těchto dnech. Obsazení hlavních rolí, včetně postavy ztvárněné Baldwinem, zůstalo stejné. 

Obžalobě z neúmyslného zabití čelil nejen Baldwin, ale také Hannah Gutierrezová-Reedová, jejímž úkolem bylo při natáčení dohlížet na bezpečnost zbraní a která podobně jako Baldwin dříve uvedla, že se cítí nevinná. Prokuratura v jejím stíhání pokračuje.