V Missouri vykolejil vlak, na místě jsou nejméně tři mrtví a desítky raněných

Nejméně tři lidé zemřeli a na padesát dalších utrpělo zranění po vykolejení vlaku v americkém státě Missouri, uvedla CNN s odvoláním na místní úřady. Reuters s odkazem na lokální média uvádí jako příčinu nehody srážku soupravy s nákladním autem na železničním přejezdu. Ve vagonech jelo zřejmě 243 cestujících.

Vedoucí záchranné služby okresu Chariton Eric McKenzie oznámil, že při srážce zahynulo „několik“ lidí a zranilo se nejméně padesát dalších. Tři cestující byli převezeni do univerzitní nemocnice v Columbii, informuje mluvčí nemocnice Eric Maze.

Maze o jejich zdravotním stavu nesdělil podrobnosti. Představitel letecké záchranné služby řekl listu Kansas City Star, že nejméně osm vrtulníků přepravuje pacienty z havarovaného vlaku.

CNN píše s odkazem na mluvčího dálniční hlídky státu Missouri Justina Dunna, že se jedna z místních škol proměnila na nouzové třídicí centrum pro oběti s lehčími zraněními.

Jde o druhou nehodu v posledních dnech

Vlak na lince z Los Angeles do Chicaga narazil do sklápěče na železničním přejezdu u města Mendon kolem 13:42 místního času (20:42 SELČ), uvedla železniční společnost Amtrak v prohlášení. Dodala, že na palubě bylo „přibližně 243 cestujících“ a dvanáct členů posádky. Mendon leží asi 160 kilometrů severovýchodně od Kansas City.

Náraz podle snímků na sociálních sítích zcela vykolejil několik vagonů. Amtrak dodal, že mimo koleje skončilo osm vagonů a dvě lokomotivy.

Jednalo se o druhou vážnou nehodu během dvou dnů, v níž figurovala souprava této dopravní společnosti. V neděli narazil vlak, ve kterém cestovalo pětaosmdesát lidí, do osobního vozidla na kalifornském venkově. Srážku nepřežili tři lidé v autě, další dva utrpěli vážná zranění.