Sobotní střelba v texaském Austinu má jednu potvrzenou oběť

Jeden z lidí hospitalizovaných po sobotní masové střelbě v hlavním městě amerického státu Texas v neděli podlehl zraněním. Podle amerických médií to potvrdila policie. Oběť úřady identifikovaly jako 25letého muže jménem Douglas John Kantor.

Střelba, která v centru Austinu vypukla v sobotu kolem 1:30 místního času (8:30 SELČ), zranila nejméně 13 lidí. Dva z nich byli hospitalizováni v kritickém stavu. Střílelo se v rušné části města, kde se nachází hodně barů a restaurací.

Podle policejního velitele Josepha Chacona se vyšetřovatelé domnívají, že palba byla výsledkem blíže nespecifikovaného sporu mezi dvěma stranami. Ve vazbě byl v neděli nejméně jeden podezřelý a policie dál pátrala po dalším. Stále nebylo jasné, jakým obviněním bude zadržený čelit, uvedl místní list Austin American-Statesman.

Agentura AP podotýká, že incident v hlavním městě Texasu byl jedním z nejméně tří případů masové střelby zaznamenaných v noci na sobotu ve Spojených státech. Za celý letošní rok pak nezisková organizace Gun Violence Archive k uplynulému víkendu registrovala 267 případů střelby s alespoň čtyřmi zraněnými nebo mrtvými.

Nejvíce mrtvých – deset – za sebou nechala střelba z 22. března v supermarketu ve městě Boulder v americkém státě Colorado. Devět obětí, kromě střelce, si vyžádal útok z 26. května v železničním depu v kalifornském San José.