Syrská protivzdušná obrana zasáhla proti izraelskému útoku, píše tamní agentura

Syrská protivzdušná obrana zasáhla proti útoku, který tamní média připsala Izraeli. Syrská tisková agentura SANA  informovala, že střely byly zneškodněny nad Damaškem. Agentura Reuters s odvoláním na západní rozvědky napsala, že Izraelci mířili na cíle spojené s Íránci, kteří v Sýrii působí.

Syrská televize oznámila, že střely přelétly nad Golanskými výšinami a útočily na cíle u Damašku. Na záběrech bylo vidět výbuchy nad syrskou metropolí. Exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) ohlásila hlasité výbuchy u Damašku.

Není to poprvé, co Sýrie vydává zprávu o izraelském útoku. Reuters připomíná, že v minulých měsících izraelské střely mířily na východní, střední i jižní Sýrii, na tamní cíle, kde působí Íránci.

Podle SOHR v červnu zasáhl izraelský útok pozice proíránských milic poblíž syrsko-irácké hranice a šest milicionářů přišlo o život.

Izrael bezprostředně své vojenské akce v Sýrii nekomentuje, potvrzuje je ale dodatečně. Od začátku války v Sýrii přiznal množství útoků na íránské cíle v sousední zemi. Přítomnost Íránců v Sýrii považuje Izrael za své ohrožení.