V Německu havarovala americká stíhačka F-16. Pilot vyvázl s lehkým zraněním

Nedaleko Trevíru na jihozápadě Německa se zřítila stíhačka F-16 amerického letectva. Pilot je v pořádku, stroj spadl nad lesnatou oblastí. K incidentu došlo nedaleko hlavní americké základny v Německu u Rammsteinu.

Stíhačka spadla do zalesněného terénu u obce Zemmer mezi Trevírem a Spangdahlemem. Policie v této oblasti kvůli záchranné akci uzavřela několik silnic.

Podle mluvčí amerického letectva se stíhačka zřítila kolem třetí hodiny odpoledne během rutinního zkušebního letu. Nehoda si nevyžádala žádné oběti. Příčina havárie se vyšetřuje.

Pilot a stroj patřili k 52. stíhací letce ve Spangdahlemu, kde se nachází nejména 24 stíhaček F-16. Na americké základně působí na čtyři tisíce amerických vojáků, uvedl německý list Spiegel.

Třetí nehoda za pouhých pár měsíců

Letos v červnu se během cvičení ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko po srážce zřítily dva bojové letouny typu Eurofighter německého letectva. Jeden z pilotů se katapultoval, druhý přišel o život.

O týden později pak v Dolním Sasku havaroval vrtulník německé armády Eurocopter EC 135. Jedna vojačka zemřela, další voják nehodu přežil.