Výbuch v obytném domě ve Vídni zranil dvanáct lidí. Část budovy se zřítila

Nejméně dvanáct zraněných si ve středu vyžádala silná exploze, která poničila pětipatrový dům ve vídeňské čtvrti Wieden. Část budovy se zřítila, uvedla s odvoláním na hasiče agentura APA. Vídeňská policie i hasiči uvedli, že pravděpodobně vybuchl plyn. Nyní hrozí, že se celá budova zřítí. Pod troskami po výbuchu by přitom ještě mohli být lidé.

Čtvrtí jižně od centra města, ve které stojí mimo jiné i ikonický kostel svatého Karla (Karlskirche), výbuch otřásl krátce po 16:30 našeho času. Podle záběrů z místa exploze zcela zničila několik bytů, domu chybí část fasády. 

Exploze si vyžádala nejméně dvanáct zraněných. Dvě osoby utrpěly těžká, deset lidí lehká poranění.

V poškozené budově je celkem 22 bytů, v nichž je hlášeno 42 lidí. Záchranáři stále pátrají po možných dalších obětech neštěstí. Podle mluvčího hasičů by pod troskami na ulici před domem mohly být zavaleny jedna až dvě osoby. Podle policie hrozí, že se rohový dům zřítí. Sousední obytná budova, kterou výbuch rovněž poškodil, ale ohrožena není.

Příčinou neštěstí byl podle policie „pravděpodobně výbuch plynu“. „Když jsme dorazili na místo, cítili naši lidé ještě pach plynu. Proto považujeme výbuch plynu za možný až pravděpodobný,“ uvedli také hasiči.

Oblast kolem ulice Pressgasse, ve které poničený dům stojí, policisté uzavřeli.