Počet obětí železničního neštěstí v Dánsku vzrostl na osm, čtyři už policie identifikovala

Počet obětí středečního železničního neštěstí na mostě v Dánsku vzrostl z šesti na osm, oznámila policie. Zahynulo pět žen a tři muži. Nehoda se stala ve středu ráno ve větrném počasí na mostě, který spojuje hlavní dánské ostrovy Sjaelland a Fyn.

Policie ve čtvrtek rovněž uvedla, že již identifikovala čtyři těla. Vyšetřování ale podle ní zpočátku komplikovalo špatné počasí a skutečnost, že vlak byl při nehodě vážně poškozen.

Podle policie vlak se 131 cestujícími a třemi členy posádky musel na mostě prudce brzdit poté, co byl zasažen předměty, které odlétávaly z nákladního vlaku. Ten projížděl v opačném směru a převážel nejméně jeden kamionový návěs.

Dánská média informovala, že osobní vlak narazil do návěsu nebo ho zasáhly popadané předměty či plachta, která se z návěsu utrhla. Souprava podle snímků zveřejněných v dánském tisku vezla pivní přepravky.

Osobní vlak mířil do metropole Kodaně na ostrově Sjaelland. Dánská tisková agentura Ritzau napsala, že se jedná o nejhorší vlakové neštěstí v zemi od roku 1988.