Řidička v Las Vegas najela schválně do lidí. Jednoho zabila, 37 zranila

Žena v Las Vegas najela úmyslně do lidí (zdroj: ČT24)

Řidička osobního auta v Las Vegas najela do lidí na přeplněném chodníku, jednoho člověka zabila a nejméně 37 zranila. Policie potvrdila, že jednala úmyslně. Šest lidí je v kritickém stavu. Vyšetřovatelé už vyloučili teroristický čin. Podle televizní stanice CNN bylo ve voze tříleté dítě, které vyvázlo nezraněno. Incident se stal poblíž místa, kde se v tu chvíli konala světová soutěž krásy Miss Universe.

Jednání řidičky na místě nepřežil jeden člověk. Mluvčí místní nemocnice University Medical Center Danita Cohenová řekla, že mezi zraněnými je nejméně jedno dítě. Mezi postiženými je nejspíš několik Francouzů.

Na místo incidentu u objektu Paris Hotel & Casino and Planet Hollywood na jihu města dorazilo mnoho policejních, hasičských a záchranných vozů. Policie oblast pro ostatní dopravu uzavřela. Řidička vozu značky Oldsmobile z roku 1996 skončila ve vazbě a nyní prochází testy na alkohol a další látky. Vedle výpovědí desítek svědků teď budou klíčové záznamy průmyslových kamer. Kolem lasvegaských kasin totiž snad není místo, které by nesnímaly.

Viděla jsem tu paní, nevypadalo to, že chce zastavit. Měla obě ruce na volantu a koukala přímo před sebe.
Svědkyně incidentu

Řidičce je podle vyšetřovatelů dvacet až třicet let a do Las Vegas měla přijet před týdnem. Vzadu ve starším autě s oregonskou značkou měla tříleté dítě. „Jela po chodníku. Zarazila se přímo tady, na křižovatce U Paříže. Lidi jí tloukli do okének, snažili se snad vyndat to dítě ze zadní sedačky. Ale ona znova přidala plyn a dál všechny kosila,“ popsal svědek incidentu Antonio Nassar.