Planý poplach u námořnictva prověřil bezpečnost Washingtonu

Washington – Ústředí prestižní vojenské sekce USA zažilo dramatický den: nasazení policistů, armády, FBI i agentů vnitřní bezpečnosti – to vše kvůli nahlášené střelbě v areálu amerického námořnictva ve Washingtonu. O dvě hodiny později policie nahlašuje planý poplach. V areálu se totiž nenašly žádné známky ozbrojeného útoku. I tak ale reakce dokázala část hlavního města paralyzovat.

FBI se totiž obává možných útoků ve Spojených státech po vzoru těch z minulého týdne. Během nadcházejícího svátku Dne nezávislosti proto posiluje svou přítomnost v celé zemi. Čtvrteční manévry tak alespoň prověřily v akci hned několik bezpečnostních složek. 

Jakýkoliv incident, který se týká právě této části Washingtonu, totiž poutá velkou pozornost. Kromě policie se na rozsáhlém zásahu podílela i armáda, hasiči, FBI a pracovníci ministerstva vnitřní bezpečnosti. Reagovali prý na telefonát, který nahlásil střelbu u budovy číslo 197. 

Právě budova č. 197 v tomto zařízení se stala terčem útoku v září 2013, tehdy čtyřiadvacetiletý bývalý příslušník záloh vojenského námořnictva Aaron Alexis zabil 12 lidí. Při činu duševně nemocný střelec sám zahynul.

Centrum Washingtonu zažilo dramatický den (zdroj: ČT24)