Poplach v Evropské komisi, úředníci opět utíkali z budovy

Brusel - Už podruhé za deset dní se v budově Evropské komise (EK) rozezněl požární alarm, který dal pokyn k evakuaci všech úředníků. Poplach vypukl krátce před polednem, když se zrovna konala tisková konference, během které promlouval i předseda EK José Manuel Barroso. Na místo dorazili hasiči a záchranáři, i když nebylo jasné, zda uvnitř skutečně vypukl požár. Nakonec se ukázalo, že alarm spustil rozsáhlý únik horké vody. Jeden z techniků utrpěl vážné popáleniny.

Před budovou se po poledni srotili evakuovaní úředníci, kteří narychlo opustili kanceláře. Celkem zde pracuje kolem dvou tisícovek zaměstnanců. Už od počátku nebylo zřejmé, zda alarm spustil skutečný požár. Na rozdíl od minulého týdne nebyl vidět ani cítit žádný kouř. Hasiči zjistili, že poplach způsobil únik horké vody.  

Zatímco minulý týden nikdo neutrpěl žádné zranění, tentokrát byl jeden z techniků, který pracoval na opravě budovy, převezen do nemocnice s vážnými popáleninami.

„Budova byla důkladně zkontrolována,“ uvedla krátce po poledni komise s tím, že se úředníci mohou vrátit zpět do kanceláří.

Minulé pondělí ale uvnitř budovy skutečně hořelo. Evakuováni byli všichni zaměstnanci, na místě zasahovalo několik hasičských týmů. Podle hasičů oheň vypukl ve spodních patrech čtrnáctipatrové budovy, odkud se rozvodnou šachtou rozšířil do všech pater. Byl poměrně velký, ale ohraničený.

Vydáno pod