Jamajský drogový boss Coke se vzdal policii

Kingston - Policie zadržela jamajského drogového bosse Christophera „Duduse“ Cokea. Informovaly o tom dnes tiskové agentury s odvoláním na místní média. Násilnosti, které na konci května vyvolala snaha úřadů vydat Cokea do USA, stály život nejméně 76 lidí. Spojené státy označily Cokea za jednoho z nejnebezpečnějších drogových bossů na celém světě a snažily se jej dopadnout a soudit za obchod s drogami a zbraněmi.

Agentura AP uvedla, že Coke přišel v úterý na policejní stanici na předměstí jamajské metropole Kingstonu v doprovodu evangelického kazatele Ala Millera. Miller se již podílel na vydání Cokeova bratra na začátku června.

Podle jamajského deníku Jamaica Observer byl drogový boss spolu s Millerem zadržen policií při cestě na americkou ambasádu. Když příslušníci zjistili, koho zastavili, předvedli ho na policejní stanici ve Spanish Town. Mezitím budovu stanice obsadili jamajští vojáci, kteří zaujali strategické pozice.

Reportáž Blanky Závitkovské (zdroj: ČT24)

Americká justice obviňuje Cokea a jeho gang mimo jiné z pašování kokainu a marihuany do New Yorku a dalších měst na východním pobřeží USA. Pokud bude drogový boss skutečně vydán k soudu do Spojených států, pak mu v případě usvědčení hrozí doživotní trest vězení.

Vydáno pod