Matka se synem kradli drahé hračky v levných boxech, vydělali miliony

Washington - Sofistikovanou metodou ukradla Američanka spolu s jejím dospělým synem hračky v hodnotě téměř dva miliony dolarů po celé zemi. Zboží pak dvojice prodávala na internetu. Pollarovi vyhledávali velké krabice s levnými hračkami, které vyprázdnili a dali do nich hračky dražší. Sedmdesátiletá Margaret většinou hlídala, aby dvojici nikdo neodhalil. Informoval o tom server Northwest Cable News.

Vyšetřovatelé dvojici začali sledovat v květnu, kdy si zaměstnankyně obchodu s hračkami na jižní Floridě všimla, že některé velké krabice s legem chybějí, přestože je to ráno sama na polici viděla, píše server Huffington Post.

Pollarovy zachytila při činu kamera

Kamera umístěná v obchodě pak odhalila Pollaru, jak krabici odnáší do chodby. Nezaznamenala ovšem, jak muž mění její obsah. Muž použil kartu využitelnou v řetězci Toys R Us, která autoritám pomohla sledovat jeho nákupy po celé zemi. Vyšetřovatelé poté Pollarovi sledovali celkem dva měsíce. Zatčeni byli ve čtvrtek a nyní čelí obvinění z celé řady krádeží.

Michael a Margaret Pollarovi podle zástupců šerifa na Floridě navštívili celkem 139 obchodů s hračkami ve 27 amerických státech a nakoupili přitom zboží v hodnotě zhruba sedmi tisíc dolarů. Úřady tvrdí, že šestačtyřicetiletý Michael Pollara měl na účtech na eBay a PayPal více než 900 tisíc dolarů.