Osmnáct lidí zemřelo v Moskvě po srážce autobusu s kamionem

Moskva – Celkem 18 lidí nepřežilo srážku autobusu s kamionem na předměstí Moskvy. Mezi mrtvými jsou i děti. Další desítky cestujících jsou zraněny. Na místo dorazilo několik sanitek i vrtulník. Nehoda se stala u vesnice Oznobišino.

Osmnáct lidí dnes zahynulo a dalších 55 utrpělo zranění při srážce nákladního auta s linkovým autobusem na jižním předměstí Moskvy. Mluvčí ministerstva pro mimořádné situace Irina Rossiusová řekla, že k nehodě došlo poblíž vesnice Oznobišino jižně od Moskvy. V autobusu bylo v době nehody údajně přes 40 lidí. 

Podle dopravní policie se autobus rozlomil vejpůl, když do něj narazil nákladní vůz naložený štěrkem. Řidič přijíždějící z vedlejší silnice nedal autobusu na křižovatce přednost. „Autobus směřoval z Podolsku do obce Žochovo. Z postranní ulice vyjel Kamaz a vrazil do autobusu, jemuž se při střetu utrhla zadní část,“ uvedlo ministerstvo vnitra. 

Šestačtyřicetiletý řidič nákladního auta srážku přežil a v současnosti je v nemocnici. Zmíněný řidič byl prý za poslední rok šestkrát kvůli řízení pokutován.