ČSSD k tématu Společnost a kvalita života

ČSSD podporuje šanci všech lidí na důstojný život a dosažení úspěchu, bez ohledu na to, jestli se narodili v chudé nebo bohaté rodině

Nevěříme na vyvolené, kteří budou naši zemi spravovat za nás a bez naší účasti. Nevěříme na mesiáše, který lusknutím prstu všem zařídí lepší zítřky.

Odmítáme dělení na státy nebo občany první a druhé kategorie. Potřebujeme zastavit rostoucí nerovnosti a obnovit pravidla, ve kterých může žít svobodná, přátelská a soudržná společnost. Jedině tak bude možné posunout celou naši zemi dopředu.

Chceme se pustit do kroků posilujících stát, který se stará o seniory a nemocné, který pomáhá poctivým podnikatelům v rozvoji a těm, kteří se snaží, dává druhou šanci. Chceme se pustit do změn, které budou znamenat důstojné mzdy a kvalitní veřejné služby pro všechny. Chceme, aby se s námi měnila i Evropa, se kterou je naše budoucnost spojena.

Česká republika je náš domov, který máme rádi. Když rozhodujeme, nevyhýbáme se diskusi, vážíme si každého názoru a snažíme se pomoct v každé situaci, kde si člověk sám nemůže poradit. Respektujeme pravidla, ctíme svobodu a demokracii.