Patnáctikilometrová fronta aut. Hromadná nehoda odpoledne zablokovala dálnici D1

Dálnici D1 u Brna zablokovala v úterní odpoledne ve směru na Prahu hromadná nehoda na 172. kilometru. Srazila se tři nákladní auta a jedno osobní. Jeden člověk zemřel. V místě vznikla kolona dlouhá asi 15 kilometrů, v úseku se vysypaly přepravky s lahvemi. Provoz se pdoařilo obnovit před půlnocí.

Příčiny nehody vyšetřovatelé ještě neznají. Jednou z možností je pochybení řidiče nákladního auta, který na následky nehody zemřel. „Je možné, že právě tento řidič nehodu zavinil. Podle informací od svědků buď usnul, nebo se nevěnoval řízení. Narazil do auta před ním a naopak do něj ještě narazila další auta,“ popsal mluvčí policie Bohumil Malášek.

Záchranáři už nemohli muži pomoct. „Zemřel před příjezdem naší posádky, zranění byla neslučitelná se životem,“ řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová. 

Řidiči sjížděli z dálnice na 178. exitu u Ostrovačic, vraceli se na 168. exitu Devět křížů. Před nehodou se vytvořila kolona dlouhá asi 15 kilometrů. „Zatím nevíme, kdy bude dálnice průjezdná. Jeden kamion převážel přepravky s lahvemi, druhý zase vezl osobní automobily. Bude tam možná potřeba jeřáb, takže to ještě potrvá,“ dodal odpoledne Malášek.

Kolona se tvořila v úseku od 187. do 178. kilometru; po deváté hodině večer odklízecí práce stále pokračovaly, úsek byl průjezdný v levém jízdním pruhu. Plně se provoz podařilo obnovit před půlnocí.