Auta opět projíždí dálnicí D10 u Kosmonos, u Příšovic ale omezení pokračuje

Provoz na dálnici D10 mezi sjezdem 46 u Kosmonos a sjezdem 53 Bakov nad Jizerou je po noční devítihodinové uzavírce kvůli stavbě nového mostu obnovený. Uzavření dálnice se obešlo bez problémů, auta se na úsek vrátila v 5:00, řekla středočeská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Řidiči místo objížděli přes Kosmonosy nebo Bakov nad Jizerou po silnicích druhé a třetí třídy, ve směru na Liberec částečně po silnici I/38. U Příšovic na Liberecku ale omezení trvá, i tam se staví most.

Dálnici silničáři uzavřeli v sobotu ve 21:00, jednalo se o téměř osmikilometrový úsek v obou směrech kvůli montáži nosníků nového mostu přes dálnici. Po mostu nad dálnicí vede silnice III/2769 na Horní Stakory. Stavbaři v dubnu zdemolovali původní most, který byl v havarijním stavu. Nový bude širší a doplní ho cyklostezka. V provozu by měl být do konce roku, stát bude kolem 70 milionů korun.

S dalším dopravním omezením na D10 se řidiči setkají také u Příšovic na Liberecku, kde se staví most. Stavaři tam v sobotu osazovali nosníky mostovky, mezi 16:00 a 22:00 byl uzavřen jízdní pruh ve směru na Turnov.

Doprava je omezená, ale zatím plynulá

Menší problémy však podle redaktorky ČT Barbory Silné v místě přetrvávají. „Omezení potrvá zhruba do 11:00. Už včera (sobotu) stavbaři omezili provoz ve směru z Prahy na Turnov. Teď je uzavřený pruh z Turnova na Prahu,“ uvedla Silná. Auta nyní jezdí po souběžném pruhu a podle redaktorky je doprava plynulá. Doplnila však, že aktuálně (v 8:15) je provoz na dálnici ještě slabý. 

Silná připomněla, že stavba nad dálnicí D10 je investicí Libereckého kraje, jelikož most je součástí krajské silnice. „Stavba začala na konci května a hotová by měla být do konce letošního roku. Součástí stavby je ale i rekonstrukce nedalekého mostu ve Svijanech. Dohromady by měly obě stavby trvat 480 dní, Liberecký kraj za ně zaplatí sto milionů korun,“ doplnila.