Vlaky u Kolína zastavilo vykolejení stavebního stroje, na hlavním koridoru vázne doprava

Vlaky na hlavním koridoru na Kolínsku zastavilo ráno vykolejení stroje používaného při stavbě na železnici. Rychlíky místo nehody v úseku Poříčany–Pečky objíždějí, a nabírají proto zpoždění až kolem třiceti minut. Lokální spoje byly zastaveny úplně, byla zavedena náhradní autobusová doprava, vyplývá z informací Českých drah a státní Správy železnic. Omezení se dotklo řady spojů, včetně rychlíků mezi Prahou a Brnem, Luhačovicemi nebo Břeclaví.

Provoz zastavila po 05:00 nehoda stroje na stavbě na trati. „Provoz Poříčany–Pečky od 05:08 zastaven z důvodu vykolejení jednoho vozu pracovního mechanismu na stavbě Velim–Poříčany. Provoz směr Sadská zachován. Vlaky jezdí odklonem přes Nymburk, očekávaná zpoždění 20 až 25 minut,“ uvedla na Twitteru Správa železnic. Na místě bude během dopoledne pokračovat vyšetřování nehody a odstraňování jejích následků.

Podle webu Českých drah může zpoždění činit až 35 minut. Mezi stanicemi Pečky a Poříčany jezdí kyvadlově náhradní autobusová doprava. Provoz by měl být podle předpokladů drah obnoven v poledne.