Na Chomutovsku vzplála hala drůbežárny, uhořelo 16 tisíc kuřat

V plamenech zahynulo asi 16 tisíc kuřat z drůbežárny v Červeném Hrádku u Chomutova. Hořet začalo kolem šesté ráno, hasiči požár zcela zlikvidovali kolem jedenácté dopoledne. Škody odhadují majitelé v řádu milionů korun. Ačkoli byl požár smrtící pro zvířata, neutrpěl při něm zranění žádný člověk.

Hasiči ráno v Červeném Hrádku nalezli v plamenech halu na ploše 42 metrů čtverečních. K požáru se sjely čtyři hasičské jednotky, během dvou hodin ho dostaly pod kontrolu, ale zcela jej uhasili až o další tři hodiny později.

Proč hořelo, začali vyšetřovatelé teprve zjišťovat, následky jsou však zřejmé – při požáru zahynulo asi 16 tisíc kuřat. Fyzickou újmu však nejspíše neutrpěl žádný člověk. „Nedostal jsem hlášení o žádném zranění,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Lukáš Marvan. Podle Davida Drába z firmy Drůbež Červený Hrádek dosahují škody řádu milionů korun. 

Letos vzplála už druhá drůbežárna. V dubnu hořel velkochov v Otíně na Klatovsku. Plameny způsobily podle policie a hasičů škodu kolem sedmi milionů korun – zhruba 6,6 milionu na budově a zbytek na kuřatech, jichž uhořelo rovněž asi 16 tisíc.