V Drnovicích se lidé opět mohou bavit. Skončily opravy vyhořelého kulturního domu

V Drnovicích u Vyškova po dvou letech znovu otevřeli kulturní dům. V září 2018 kompletně vyhořel, propadla se střecha a oheň poničil i podlahy. Příčinou byla technická závada. Při požáru se naštěstí nikdo nezranil. Byla potřeba rozsáhlá rekonstrukce, opravy vyšly na více než padesát milionů korun.

Po dvou letech náročných a nákladných oprav je hotovo. Drnovice mají prakticky úplně nový kulturní dům. „Změnilo se tu kompletně všechno. Když dům vyhořel, zůstaly jen obvodové zdi, teď je tady od podlahy až po střechu všechno nové,“ popsal místostarosta Drnovic Jiří Dvořák (ČSSD). V prostorách domu samozřejmě nechybí protipožární alarmy.

Před požárem byla v sále nasmlouvaná řada akcí, obsazený byl na několik měsíců dopředu. „Bylo to strašně smutné, ta doba, jsem rád, že už je to za námi,“ dodal.

Všechno zlé je k něčemu dobré

Kulturní dům ještě jako malý kluk za dob jeho největší slávy pamatuje třeba i Josef Smutník. Teď tam pracuje jako správce. „Pamatuju si to tady jako děcko, když jsme chodívali do tělocvičny a pak na zábavy. Kdyby to neshořelo, tak by se to asi tak pěkně neopravilo,“ řekl.

V minulosti v sále vystupoval Karel Gott, Hana Zagorová nebo skupina Olympic, Drnovice proto na oslavu znovuotevření svého kulturního domu připravili stálou expozici plnou vzpomínek, fotografií a plakátů. Oficiálně se nový kulturní dům otevře ve čtvrtek, v pátek už v něm začnou první taneční.