Řidiči opět projedou po Lanovém mostě na Jižní spojce, začíná oprava Strakonické ulice

Technická správa komunikací (TSK) obnovila ve 13:00 provoz na Lanovém mostě na Jižní spojce. Most byl od soboty uzavřený kvůli diagnostice, omezení nakonec skončila o hodinu dřív. Šlo o druhou prázdninovou uzavírku, navíc byl už 2. července provoz sveden pouze do dvou jízdních pruhů. Na objízdných trasách se i tentokrát tvořily kolony. TSK se ale chtěla vyhnout odpoledním kolonám v neděli. Řidiči se ovšem musí připravit na omezení provozu na další frekventované trase, v neděli totiž začíná oprava Strakonické ulice.

„Všechny části zkoušky, které jsme měli v plánu na tento víkend, probíhaly bez problémů a i práce běžné údržby jsme stihli v předstihu, a tak můžeme na Jižní spojku vrátit dopravu o hodinu dříve,“ uvedla mluvčí TSK Barbora Lišková.

Uzavírání mostu proběhlo podle TSK bez problémů, na místě pomáhali i policisté a strážníci. Objízdná trasa vedla přes Průmyslovou a Švehlovu. Potíže kvůli ucpaným objízdným trasám měly v sobotu autobusy MHD. Na Zahradním Městě a v Hostivaři nabíraly některé spoje podle dopravního podniku až 40 minut zpoždění a ve Švehlově ulici se tvořily kolony.

Omezení a objízdné trasy na Jižní spojce
Zdroj: ČT24

Lanový most je jedním z mladších pražských mostů, zprovozněn byl v roce 1997. V roce 2008 však pracovníci TSK odhalili závažné poškození, kvůli kterému nejprve na most nesměly nákladní vozy nad šest tun, poté byl po několik dní uzavřen pro veškerou dopravu. Tehdy se tvořily dlouhé kolony, komplikace způsobovala zejména nákladní doprava, která využívá Jižní spojku místo nedokončené části Pražského okruhu.

Omezení na Strakonické potrvá devět dní

Kvůli opravě vozovky bude od neděle omezen provoz ve Strakonické ulici v Praze u Lahovického mostu. Výměna povrchu na půlkilometrovém úseku potrvá devět dní. Provoz zůstane po většinu času zachován ve dvou zúžených pruzích v obou směrech.

V neděli ale bude provoz omezen ještě víc, auta projedou pouze v jednom pruhu směrem z centra a bude uzavřen nájezd z Radotína. V úterý se pak zúžení do jednoho pruhu týkat naopak směru do Prahy a uzavřen bude sjezd do Radotína.  

Práce pro Technickou správu komunikací provede společnost Eurovia. „Vzhledem k vytíženosti Strakonické jsme požádali o nasazení většího množství pracovníků, aby se akce zvládla v co nejkratší možné době,“ dodala mluvčí TSK.