Prodáno. Bývalé vojenské sklady v Olomouci se vydražily za 353 milionů

Rozsáhlý areál bývalých vojenských skladů v Olomouci u rušné Velkomoravské ulice se vydražil za 353 milionů korun. Vyvolávací cena objektů, které už léta bez užitku chátrají, byla tři sta milionů. Areál získala firma ze skupiny Unicapital podnikatele Pavla Hubáčka.

Pozemky s několika budovami nedaleko centra Olomouce jsou už delší dobu nevyužívané, armáda se objektů zbavila už v roce 2010, kdy je prodala za několik desítek milionů korun. Areál nedaleko nové čtvrti Šantovka má rozlohu 171 339 metrů čtverečních.

Dražbu bývalých ženijních skladů v Olomouci připravil insolvenční správce Net Media Group Jan Klváček, který ve čtvrtek řekl, že elektronické aukce se zúčastnily společnost Nemovitosti nájemního bydlení II ze skupiny Unicapital a firma JIP majetková. Podle podmínek dražby má vítěz peníze složit do čtyřiceti dnů od ukončení aukce.

„Můžu potvrdit, že investiční skupina Unicapital ve čtvrtek vydražila areál bývalých kasáren v Olomouci. Skupina to vyhodnotila jako zajímavou investiční příležitost,“ řekla finanční ředitelka skupiny Unicapital Kamila Valštýnová.

Vyvolávací cena byla stanovena s ohledem na znalecký posudek, který hodnotu pozemků a budov stanovil na 367 milionů korun. Klváček už dříve uvedl, že veřejnou elektronickou aukci připravil na základě pokynu hlavního zajištěného věřitele Net Media Group, kterým je firma Gallanzaro.

Klváček je s cenou, za kterou byl vojenský areál vydražen, spokojený. „Řekl bych, že to je zhruba podle mého očekávání. Nemyslel jsem si, že úplně zůstaneme na vyvolávací ceně 300 milionů korun, ale ani jsem příliš neočekával, že bychom šli přes odhadní cenu,“ uvedl.

Budoucnost areálu je zatím nejasná

Už dříve se mluvilo o tom, že o areál by mohl projevit zájem olomoucký developer Richard Morávek, který v místě bývalého Mila v centru Olomouce spolu s několika dalšími partnery postavil nákupní centrum Galerie Šantovka. Případný odkup areálu ale už dříve odmítl komentovat. 

Zatím ani není možné spekulovat o tom, co by v místě bývalých vojenských skladů mohlo vzniknout. „Lze uvést pouze to, že jakákoliv stavba na území města Olomouce musí být v souladu s územním plánem,“ připomněla nedávno mluvčí olomouckého magistrátu Radka Štědrá.