TÉMA

Šantovka

Na největší olomoucké sídliště už jezdí tramvaje. Nová trať stála skoro 470 milionů

Na nejlidnatější olomoucké sídliště Nové Sady začaly v úterý jezdit tramvaje. Stavba nové trati probíhala dvacet měsíců a stála 469 milionů korun. Zakončena je úvratí, mohou ji tak obsluhovat pouze obousměrné tramvaje. Po novém úseku zatím jezdí výlukové linky X3 a X5, a to kvůli pracím u hlavního nádraží, kde se opravují koleje a buduje napojení tramvají k nové vozovně, a také kvůli opravě železničního přejezdu v Pavlovičkách.
1. 11. 2022Aktualizováno1. 11. 2022, 18:51|

Otevírají se další očkovací centra bez registrace, postupně mají být ve všech krajích

V dalších českých městech se otevírají očkovací centra, kde nebude nutná předchozí registrace. Vakcínu dostali ve středu zájemci ve zlínské PSG aréně nebo v obchodním centru Nová Karolina v Ostravě. Pro velký zájem otevřelo už dopoledne očkovací místo v obchodním centru Olympia v Brně. Původně mělo začít fungovat až v poledne. Další zájemci by se od příštího týdne mohli bez registrace očkovat i v Olomouci nebo Hradci Králové, v obou případech se bude vakcína podávat v obchodních centrech.
21. 7. 2021Aktualizováno21. 7. 2021, 12:05|

Prostějov za údajně zmařenou investici platit nebude. Manthellan požadoval po radnici 320 milionů

Prostějovská radnice odmítá společnosti Manthellan zaplatit požadovaných 320 milionů korun. Firma si je nárokuje v předžalobní výzvě jako náhradu za to, že v centru města nemůže investovat miliardu korun do obchodního domu Galerie Prostějov. Primátor František Jura (ANO) řekl, že na výzvu nebude reagovat. Jaký bude další postup Manthellanu, firma nesdělila.
7. 6. 2019|

Prodáno. Bývalé vojenské sklady v Olomouci se vydražily za 353 milionů

Rozsáhlý areál bývalých vojenských skladů v Olomouci u rušné Velkomoravské ulice se vydražil za 353 milionů korun. Vyvolávací cena objektů, které už léta bez užitku chátrají, byla tři sta milionů. Areál získala firma ze skupiny Unicapital podnikatele Pavla Hubáčka.
9. 5. 2019Aktualizováno9. 5. 2019, 17:46|

Konec olomouckého strašáka? Bývalé vojenské sklady jdou do aukce za 300 milionů

Rozlehlý areál bývalých vojenských skladů u Velkomoravské ulice v Olomouci, který už léta bez užitku chátrá, jde do aukce. Investorům bude nabídnut na začátku května za vyvolávací cenu 300 milionů korun. Transakci připravil insolvenční správce Net Media Group Jan Klváček. Firma pozemky a budovy skladů vlastní, přičemž od října 2017 je v konkurzu.
12. 4. 2019|