Za únikem plynu v centru Prahy zřejmě stála prasklá součást potrubí

Za čtvrtečním rozsáhlým únikem plynu v centru Prahy stála zřejmě prasklá součást potrubí, oznámil mluvčí Pražské plynárenské Miroslav Vránek. Havárii, kvůli níž bylo ve čtvrtek večer potřeba evakuovat pět set lidí, vyšetřuje policie.

Plyn začal ve čtvrtek před osmou večerní hodinou prudce unikat z výkopu, kde dodavatelská firma vyměňovala potrubí pro společnost Pražská plynárenská distribuce, která patří do koncernu Pražská plynárenská a má na starosti správu vedení plynu. Až po zhruba třech hodinách se podařilo únik zastavit. Podle předběžných informací Pražské plynárenské vznikl únik kvůli prasknutí spojky připojující uzávěr a potrubí.

„Věc šetří policie a zmíněný díl má k dispozici. Konečné závěry v tuto chvíli ještě nemáme,“ doplnil mluvčí Pražské plynárenské Vránek. Policie zatím bližší informace k vyšetřování nezveřejnila.

Kvůli zastavení úniku museli plynaři ve čtvrtek odpojit od dodávek plynu asi dvacítku domů. Poškozená část potrubí je již podle Pražské plynárenské opravena a dodávky jsou postupně obnovovány.

UDÁLOSTI: Masivní únik plynu v centru Prahy (zdroj: ČT24)