Víkendová dopravní komplikace v Praze. Na lince metra A bude uzavřena stanice Muzeum

Z důvodu rekonstrukce bude v sobotu a v neděli 23. a 24. června v Praze obousměrně uzavřená stanice metra Muzeum na lince A. Vlaky budou stanicí pouze projíždět. Pro výstup do oblasti Václavského náměstí mohou lidé využít stanici Můstek.

Pro přestup z linky A na linku C doporučuje dopravní podnik vystoupit ve stanici Můstek a dále využít linku B do přestupní stanice Florenc. Pro přestup z linky C na linku A musí lidé naopak vystoupit na Florenci a popojet linkou B do přestupní stanice Můstek. 

Uzavření stanice metra A
Zdroj: DPP

Omezení taky o prodlouženém víkendu na začátku července

Další omezení metra čeká cestující o prodlouženém červencovém víkendu, a to od čtvrtka 5. července do neděle 8. července. Kvůli opravě trati bude obousměrně přerušený provoz na lince C mezi stanicemi Pražského povstání – Kačerov.

Během dne bude zavedena náhradní autobusová doprava XC v trase Pražského povstání – Pankrác – Budějovická – Kačerov. Bude také posílen provoz linek číslo 135 a 196. 

Ve stejnou dobu bude uzavřená také stanice Dejvická na lince A. Náhradní doprava bude zajištěna pravidelnými tramvajovými linkami od stanic Hradčanská a Bořislavka.