Okradl handicapovaného studenta. Zloděje však policie hledá marně, nepomohlo ani video

UDÁLOSTI: Policie hledá zloděje, který okradl mladíka na vozíku (zdroj: ČT24)

Policie zatím marně hledá zloděje, který okradl mladíka na vozíku. Najít ho nemůže, i když má několik kvalitních záběrů z bezpečnostních kamer, které zachytily buď samotného zloděje, nebo někoho, kdo používal kradenou platební kartu. Zloděj obral vozíčkáře pravděpodobně v pražské MHD, z účtu handicapovaného mladíka pak vybral téměř deset tisíc korun.

Handicapovaný student, který přišel o peněženku s platební kartou a poté i o deset tisíc korun, ví, kdy byl okraden, ale neví kým. „Nakupoval jsem a asistent mi zandal peněženku do kapsy zadní tašky. Když to máte v kapse vzadu, tak to člověk na vozíku ani neucítí,“ poukázal.

Že peněženku nemá, zjistil až na koleji, a než stihl zablokovat odcizenou platební kartu, zmizelo mu z účtu mnoho peněz.

Hledaný zloděj, který okradl vozíčkáře
Zdroj: Policie ČR

Podobně prázdné ruce jako okradený handicapovaný mladík má ovšem i policie. Zloděje nedopadla, přestože má několik kamerových záznamů, na kterých je dobře vidět, jak platí kradenou kartou. Není sice zřejmé, zda jde přímo o zloděje, nebo někoho jiného, kdo dostal kradenou platební kartu do ruky, podle policistů je však z jeho chování zřejmé, že ví, že ukradená je.

„Je vidět, že je velmi nervózní, neustále si sahá na obličej. Podle policistů pravděpodobně ví, že platí odcizenou platební kartou,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk. Podle nakupovaného zboží pak kriminalisté usoudili, že zloděj, který okradl mladíka na vozíku, není cizinec. Pořídil si například prodlužovací kabel. „Cizinec si pravděpodobně nekoupí prodlužovací šňůru,“ podotkl Daněk.

Muže, který na záznamu kamer je, nepoznává ani okradený. Aby se situace neopakovala, snaží se ale dávat si na věci větší pozor a novou peněženku nosí v náprsní kapse.