Český rozhlas se rozrostl o další regionální stanici. Vysílá ze Zlína

Český rozhlas Zlín má svoje studio a samostatné vysílání. Každý všední den bude začínat pořadem Dobré ráno, Moravo. Odpolední blok nabídne Rendez-vous a zpravodajsko-publicistický souhrn Den ve Zlínském kraji a bude mít také svoje zpravodajství. Český rozhlas chce příští rok v listopadu otevřít ještě jedno regionální studio v Karlových Varech.

Zlínský rozhlas řadu let působil pod hlavičkou Českého rozhlasu Brno. Od prvního listopadu však má svoje studio a samostatné vysílání. „Regionální vysílání je alfou a omegou veřejnoprávního rozhlasu. Zřízením zlínského studia jdeme blíže k posluchačům. Lidé chtějí vědět, co se děje v jejich okolí,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral. Brno a Zlín budou část vysílání v průběhu dne přebírat a budou se vzájemně doplňovat.

Vysílání bude každý všední den začínat pořadem Dobré ráno, Moravo. Odpolední blok nabídne Rendez-vous, v 17:00 bude zpravodajsko-publicistický souhrn Den ve Zlínském kraji. Zlínský kraj bude mít i samostatné zpravodajství.

Posluchači ve Zlíně naladí vysílání na frekvenci 97,5 FM, v Uherském Hradišti na 99,1 FM, v Uherském Brodě na 107,3 FM a ve Vsetíně na 89,5 FM.

Sídlo Českého rozhlasu Zlín ve vile J. A. Bati
Zdroj: Dalibor Glück/ČTK

„Zlín je mladým regionem, mladým krajem, je to oblast, která si vlastní regionální veřejnoprávní rádio více než zaslouží. Je tady spousta mladých lidí, studentů. Myslím si, že v dnešní době, kdy stoupá význam zejména regionálních stanic, které se přibližují posluchačům, lokalizují svůj program, věnují se i některým tématům, která na celoplošné úrovni nemusí být tak zajímavá, to je cesta správným směrem,“ řekl René Zavoral.

Stanice ve Zlíně má 13 zaměstnanců, náklady na roční provoz jsou devět milionů korun. Český rozhlas chce příští rok v listopadu otevřít také samostatné studio v Karlových Varech, síť krajských stanic pak bude kompletní. „Splníme tak dikci zákona, že v každém krajském městě je i krajské studio Českého rozhlasu,“ dodal René Zavoral. Loni začalo vysílat studio v Liberci.