Na dálnici bouraly kamiony. Ten, který vezl šest tisíc kuřat, spadl z mostu

Nehoda dvou nákladních aut na Brněnsku v pátek uzavřela na více než hodinu dálnici D52 ve směru na Brno. Jeden z kamionů převážel asi 6000 kuřat, spadl z dálničního mostu. Jeho řidič byl lehce zraněn.

Potvrdil to mluvčí policie Pavel Šváb. Nákladní auta se střetla zhruba na 13. kilometru dálnice před pátou hodinou ranní, kolem šesté byl zprovozněn jeden jízdní pruh.

„První z kamionů zastavil v odstavném pruhu pro technickou závadu, kamion jedoucí za ním nestačil zareagovat a narazil do něj a spadl z mostu,“ uvedl mluvčí. Kamion blokuje silnici mezi Rajhradem a Syrovicemi. Je proto uzavřená.

Krátce po desáté hodině policie dálnici znovu uzavřela, a to kvůli vyprošťování. Sjíždí se na 16. kilometru u Hrušovan, zpět se najíždí na 10. kilometru u Rajhradu. ČTK to řekl policejní mluvčí Pavel Šváb. Není známo, kdy bude provoz obnoven.

Nákladní vůz, který spadl z mostu, převážel kuřata. „Ještě přesně nevíme, kolik kuřat přežilo, část z nich ale bude odvezena do kafilérie,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Krajský ředitel veterinární správy Jaroslav Salava řekl, že reálná čísla budou známa až po odvozu přeživších kuřat na jatka do Modřic, kde se provede přehodnocení stavu. „Na místo vyjel náhradní kamion, drůbež se překládá. Uhynulá drůbež se na místě vyselektuje pro kafilérii, pak ale ještě mohou být další zraněné kusy, které se utratí až na jatkách,“ uvedl ředitel.

Záchranná služba k nehodě vyslala posádku s lékařem i bez lékaře. „Pacientem byl mladý muž, má drobnější povrchová poranění, doporučili jsme mu odvoz na chirurgickou ambulanci. Domluvil se, že na ni chce jet sám, proto byl ponechán na místě,“ uvedla mluvčí záchranné služby Hedvika Kropáčková.