Déčko baví děti ve Zlíně. Chce je ale i více vzdělávat

Události ČT: Dům ČT na zlínském festivalu baví děti (zdroj: ČT24)

Filmový festival ve Zlíně ovládl v sobotu program České televize určený dětem a mládeži Déčko. Je to třetí nejsledovanější kanál v Evropě s touto cílovou skupinou, ale ke svým divákům si dál hledá nové cesty. Spolu se zábavou klade stále silnější důraz na vzdělávání.

Česká televize si pro návštěvníky zlínského festivalu připravila program na každý den. Jeho centrem je právě Dům České televize v Zámeckém parku. Mimo jiné tam tvůrci pořadu Šikulové slaví 10 let vysílání. Nechybí ani škola StarDance nebo workshop Zpráviček. Dům ČT se otevírá každý den od 10 hodin a nabízí své služby do sedmi večer.

Během sobotní akce se tam představovaly pořady stanice, třeba právě Zprávičky, nebo si děti mohly vyzkoušet roli ve vědomostní soutěži AZ kvíz junior. Den trávily zábavou, sportem a tancem, během toho dospělí přemýšleli, jak zatraktivnit školní výuku.

Déčko přinese více vzdělávání

Déčko rozšíří spolupráci s vědeckými centry a ve vysílání i na webu obrazově doplní témata, která budou děti probírat ve škole. Třeba pokusy z fyziky, chemie nebo biologie. „To je právě cesta, kdy Déčko a jeho program může být nejen na obrazovce, ale může být i součástí vzdělávacího principu,“ tvrdí ředitel ČT :D Petr Koliha.

To neznamená, že by Déčko v budoucnu zapomínalo na zábavu pro děti a mladé. Bavit je chce – nejlépe původní tvorbou. Na festivalu chystá premiéru nový loutkový seriál Zahrádka pod hvězdami nebo nová řada sitkomu Mazalové.