Tramvaj po nehodě vykolejila a odjela až k chodníku. Nabourala zaparkovaná auta

U brněnského krajského soudu se srazila tramvaj s osobním autem. Po nárazu vykolejila a nabourala i do zaparkovaných aut stojících na okraji Rooseveltovy ulice. Při srážce se nikdo nezranil, ale škoda byla vyčíslena na necelých šest milionů korun.

Před polednem se podařilo Dopravnímu podniku města Brna dostat tramvaj zpátky na koleje a odvést do depa na kontrolu. Podle provozního ředitele dopravního podniku Jana Seitla tramvaji pravděpodobně nedal přednost řidič vyjíždějící z Dvořákovy ulice. Vyčíslená škoda je z necelého milionů na tramvaji a dalších pět na pěti zaparkovaných autech, do kterých tramvaj narazila. 

K nehodě došlo po desátého hodině dopoledne a zkomplikovala provoz linek 1, 9 a 11. Od té doby musely linky 1,9 a 11, které projíždějí ulicí, využívat dvě hodiny objízdné trasy. 

Nehoda tramvaje z pohledu iReportéra Víta Vaňka (zdroj: ČT24)

Linka 1 jela ve směru do Řečkovic z Nových sadů odklonem přes náměstí Svobody. Linka 9 jela ve směru do Lesné přes Hlavní nádraží a náměstí Svobody, ve směru do Juliánova z Moravského náměstí ulicí Rooseveltovou. Linka 11 pak ve směru do Bystrce z Malinovského náměstí přes Hlavní nádraží a náměstí Svobody.