Porubský bazén zažívá další renovaci. Venkovní koupaliště bude přístupné celoročně

Krytý bazén v Ostravě-Porubě je již po první letošní rozsáhlé renovaci otevřený téměř dva týdny. Rekonstrukcí procházel od července – vyměnit se musela nejen vzduchotechnika z roku 1985. Nyní stavbaři pokračují v přestavbě venkovního areálu, vnější bazén dostane v rámci druhé etapy prací nerezovou vanu a jedna z jeho částí bude přístupná celoročně.

Práce na vnějším bazénu začaly v první polovině září. „Jedná se o kompletní řešení venkovního bazénu, který bude celý v nerezu,“ podotkl Jaroslav Kovář, jednatel společnosti Sareza, která sportoviště provozuje.

Pětadvacetimetrový bazén bude mít nově dvě části. V celoročně provozovaném bloku budou také vodní atrakce včetně protiproudu. Lidé do něj budou moci proplavat z krytého bazénu. „Vše by se mělo otevřít v polovině května příštího roku,“ sdělil Jaroslav Kovář.

Teplota vody má být 30°– 35 °C v zimních měsících, v létě 26°C. „Vstup do bazénu bude z bazénové haly po schodišti, nebude chybět zakrytý vodní tunel. Zde budou také vodní atrakce – stěnové masážní trysky či masážní lavice,“ sdělila tisková mluvčí Sarezy Hana Ryšánková.

Pro děti zde přibudou také nové atrakce v podobě stříkajícího kraba, hada, vodních clon a pumpy. Finanční náklady na stavbu vyčíslili zástupci Sarezy na 30 milionů korun. V plné výši je uhradí městská pokladna.

V krytém bazénu bude příjemněji

Rekonstrukce vzduchotechniky, která v hlavním krytém bazénu probíhala od července do prosince, byla podle provozovatele bazénu společnosti Sareza již nezbytná. Návštěvníci si už zvykají také na lepší komfort a klima, doplnil jednatel Sarezy Jaroslav Kovář.

Sareza nechala vyměnit také fitry, které čistí vodu. A nového kabátu se dočkal i vstup k pokladnám. Finanční náklady vyčíslil investor na necelých 44 milionů korun. Z 62 procent na ně přispělo město Ostrava.