U Rotavy se srazily dva vlaky. V Plzni bouraly tramvaje

Nedaleko stanice Rotava na Sokolovsku se v neděli ráno v nízké rychlosti čelně srazily dva osobní vlaky. Zranilo se sedm lidí. Provoz na trati se podařilo obnovit asi po sedmi hodinách. K nehodě došlo i v Plzni, kde se na zastávce srazily dvě tramvaje. Záchranáři převezli do nemocnice čtyři lidi.

Ve vlacích cestovalo 15 lidí včetně strojvedoucích. Sedm osob se lehce zranilo, záchranáři je převezli do nemocnice. Podle Dany Proškové z karlovarské záchranné služby lidé utrpěli pohmožděniny zad a hrudníku, tržné rány a dvě zlomeniny. 

Vlaky po srážce nevykolejily, trať mezi Kraslicemi a Sokolovem ale byla asi sedm hodin uzavřená. Před druhou hodinou odpoledne se podařilo provoz obnovit. Podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala se škoda odhaduje na milion korun. Vyjádřit se ale ještě musí německý dopravce, kterému jeden z nabouraných vlaků patří. 

Srážku zřejmě zavinil strojvedoucí

Nehoda se stala na trati, kterou provozuje soukromý dopravce GW Train Regio. Pro cestující nasadil náhradní autobusy. Na trati o víkendu projíždějí jeden až dva vlaky za hodinu, cestující je často využívají i k přejezdu do Německa, kam pokračují z Kraslic.

U Rotavy se srazily dva vlaky (zdroj: ČT24)

Vlaky se srazily asi 300 metrů od rotavského nádraží směrem na Kraslice. Pravděpodobnou příčinou nehody je podle Drápala selhání strojvedoucího, který nevyčkal ve stanici na křižování osobních vlaků a pokračoval dál po trati.

Tramvaje v Plzni se srazily v zastávce

Ke srážce došlo ráno i v Plzni. V ulici Sady Pětatřicátníků ve směru na Bory narazila tramvaj přijíždějící na zastávku do druhé stojící soupravy. Při nehodě byli lehce zraněni čtyři lidé. Šlo převážně o odřeniny a jednu zlomeninu prstu.

„Příčinou nehody byla zřejmě chyba řidiče tramvaje, která zezadu narazila do druhé,“ řekla plzeňská policejní mluvčí Dana Ladmanová. Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní. 

V Plzni se srazily tramvaje
Zdroj: krimi-plzen.cz