Policie obvinila zbrojaře Rudolfa za nelegální sklad zbraní

Policie obvinila zbrojaře Rudolfa

Policie obvinila zbrojaře Martina Rudolfa z nedovoleného ozbrojování. V bývalém zemědělském areálu ve Slatině u Vysokého Mýta, jehož některé objekty nejsou dodnes řádně zkolaudované, skladuje pušky, pistole, munici a výbušniny. Část materiálu, včetně semtexu, Rudolf podle policie získal nelegálně a z místa je proto odvezla.

„Mohu potvrdit, že jedna osoba byla v souvislosti s tímto případem obviněna, a to z trestného činu nedovoleného ozbrojování,“ uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská. Není vyloučeno, že trestní stíhání bude ještě rozšířeno, dodala.

Policie kontrolovala sklady společnosti Multiagro od loňského února, odvezla z nich osm nákladních aut zbrojního materiálu a případ vyšetřovala pro podezření z nedovoleného ozbrojování a obecného ohrožení z nedbalosti.

Podle dřívějšího vyjádření Rudolfa zabavila policie asi 20 tun, konkrétně ženijní náloživo, jehož součástí je semtex, bleskovice a ženijní táhlé nálože. Rudolf už dříve tvrdil, že firma má na vše obchodní licenci a materiál byl pořízen legálně.